Myjava plánuje investície do športu a vzdelávania: viacúčelový areál a modernizácia ZUŠ +VIDEO

NETKY.SK • 24 September 2024, 13:13 • 3 min
Myjava plánuje investície do športu a vzdelávania: viacúčelový areál a modernizácia ZUŠ +VIDEO

MYJAVA - Mesto sa chystá na významné investičné projekty v roku 2025, vrátane výstavby viacúčelového športového areálu a rekonštrukcie Základnej umeleckej školy (ZUŠ). Na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva boli schválené návrhy financovania týchto projektov z eurofondov, pričom mesto plánuje získať nenávratné finančné príspevky vo výške viac ako 900 000 eur. Cieľom investícií je zlepšiť podmienky pre šport a vzdelávanie v regióne.

slovakia

left justify in out

Mesto Myjava plánuje v rámci svojho investičného programu na rok 2025 vybudovať viacúčelový športový areál a zrekonštruovať Základnú umeleckú školu (ZUŠ). Tieto projekty boli predstavené a schválené na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva 23. septembra.

Vedúca oddelenia rozvoja mesta Myjava, Lenka Bunčiaková, informovala poslancov o tom, že štyri projekty budú financované z eurofondov. Dva z nich boli podrobnejšie špecifikované. Prvý projekt sa týka vybudovania viacúčelového športového areálu na mieste bývalého klziska pri štadióne Myjava.

Predbežné oprávnené výdavky sú vyčíslené na 590 000 eur, pričom mesto plánuje žiadať o nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 542 800 eur. Projektová dokumentácia je už vyhotovená a v súčasnosti prebieha schvaľovací proces. Po jeho dokončení mesto avizuje podanie žiadosti o NFP.

Druhý projekt sa zameriava na zlepšenie kvality vzdelávania prostredníctvom rekonštrukcie a modernizácie učební v ZUŠ Myjava. Tieto úpravy budú zahŕňať materiálno-technické vybavenie, stavebné práce a čiastočnú debarierizáciu priestorov.

Predbežná suma celkových oprávnených výdavkov je 405 000 eur, pričom mesto plánuje žiadať o NFP vo výške 372 600 eur. Tento ambiciózny plán investícií by mal prispieť k rozvoju športu a kultúry v Myjave a zlepšiť podmienky pre vzdelávanie miestnych detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Myjava, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies