TRAGÉDIA v Kútoch: Polícia objavila auto usmrteného chodca v JAZERE + VIDEO

NETKY.SK • 24 September 2024, 13:23 • 2 min
TRAGÉDIA v Kútoch: Polícia objavila auto usmrteného chodca v JAZERE + VIDEO

BORSKÝ SVÄTÝ JUR - V nedeľu 22. septembra pri obci Kúty v okrese Senica došlo k tragickej nehode, keď auto usmrtilo 21-ročného chodca. Polícia po intenzívnom pátraní našla vozidlo v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Vodič a jeho spolujazdkyňa boli zadržaní a obvinení z viacerých trestných činov, pričom im hrozí niekoľkoročné väzenie.

slovakia

left justify in out

V nedeľu, 22. septembra, sa pri obci Kúty v okrese Senica odohrala tragédia, keď osobný automobil usmrtil 21-ročného chodca. Policajti následne našli auto v jazere pri obci Borský Svätý Jur.

Šofér a jeho spolujazdkyňa boli zadržaní a obvinení, pričom informácie o ich identite a o tom, kde sa vozidlo nachádzalo, získali policajti prostredníctvom operatívno-pátracej činnosti a analýzy kamerových záznamov.

Podľa vyjadrenia Trnavskej krajskej polície sa vodič vozidla pokúsil auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci z nedele na pondelok sa ho potom snažil zbaviť v jazere, odkiaľ ho nielenže vytiahli policajti, ale aj hasiči.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom. Vzhľadom na to, že šoféroval v čase, keď mu to súd zakázal, bol obvinený aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Polícia podala podnet na jeho väzobné stíhanie, pričom mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov. Okrem toho bola 29-ročná spolujazdkyňa obvinená z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť až trojročné väzenie.

Tento incident vyvoláva otázky o bezpečnosti na cestách a zodpovednosti vodičov, ktorí sa neobmedzujú na dodržiavanie zákonov a noriem. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní prípadu, aby sa zaistila spravodlivosť pre obete a ich rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Trnave, Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies