Trump čelí zvýšenej bezpečnosti: Tajná služba upozorňuje na potrebu nových opatrení po pokuse o atentát +VIDEO

NETKY.SK • 24 September 2024, 13:39 • 2 min
Trump čelí zvýšenej bezpečnosti: Tajná služba upozorňuje na potrebu nových opatrení po pokuse o atentát +VIDEO

WASHINGTON - Tajná služba zvyšuje bezpečnostné opatrenia okolo bývalého prezidenta Donalda Trumpa, uviedol v pondelok predstaviteľ agentúry, po tom, čo došlo k ďalšiemu pokusu o jeho život len dva mesiace po atentáte na predvolebnom zhromaždení.

slovakia

left justify in out

Šéf tajnej služby povedal Donaldovi Trumpovi na súkromnom stretnutí, že ak chce naďalej hrať golf, budú potrebné nové významné bezpečnostné opatrenia, informoval v utorok denník The New York Times.

Trump sa v pondelok na stretnutí opýtal zastupujúceho riaditeľa tajnej služby Ronalda Rowa, či je pre neho bezpečné pokračovať v hre, uviedli noviny. Rowe povedal, že tajná služba považuje golfové ihrisko na spoločnej základni Andrews v Marylande za ľahšie zabezpečené, pretože ide o vojenské ihrisko.

Toto stretnutie sa uskutočnilo deň po tom, ako tajná služba zmarila druhý zjavný pokus o atentát na Trumpa v priebehu necelých dvoch mesiacov. V nedeľu agenti tajnej služby vystrelili na Ryana Wesleyho Routha, údajného potenciálneho atentátnika, keď uvideli hlaveň jeho zbrane trčať cez plot na Trumpovom golfovom ihrisku vo West Palm Beach na Floride, a miestni policajti ho neskôr zatkli.

Po incidente na Trumpovom golfovom ihrisku vo West Palm Beach na Floride sa zvyšuje bezpečnosť. Federálni prokurátori nedávno obvinili 58-ročného Ryana Wesleyho Routha v súvislosti so zjavným pokusom o atentát na Trumpa z 15. septembra.

Routh bol obvinený z držby strelnej zbrane a z držby strelnej zbrane s vymazaným sériovým číslom. V pondelok sa dostavil na súd na Floride a bolo nariadené jeho zadržanie až do súdneho procesu.

V súdnom spise z pondelka sa uvádza, že Routh, ktorý bol zatknutý 15. septembra, upustil tento mesiac od listu adresovaného "svetu" a vyhlásil: "Bol to pokus o atentát na Donalda Trumpa, ale zlyhal som."

Agent tajnej služby stojí na stráži, keď bývalý prezident Donald Trump navštívil v pondelok obchod Sprankle's Neighborhood Market v meste Kittanning v štáte Pensylvánia.
Agent tajnej služby stojí na stráži, keď bývalý prezident Donald Trump navštívil v pondelok obchod Sprankle's Neighborhood Market v meste Kittanning v štáte Pensylvánia.
Zdroj: Getty Images / Win McNamee

V stredu sa na orgány činné v trestnom konaní obrátil istý civilista, ktorý uviedol, že Routh v jeho bydlisku odložil škatuľu s listom, štyrmi telefónmi, muníciou a ďalšími poznámkami, uvádza sa v spise. Routha obvinili o niečo viac ako dva mesiace po tom, čo strelec v Butleri v Pensylvánii postrelil Trumpa do ucha počas predvolebného zhromaždenia.

"Bývalému prezidentovi Trumpovi sa dostáva najvyššej úrovne ochrany, akú môže Tajná služba USA poskytnúť, a my budeme naďalej vyhodnocovať a upravovať naše konkrétne ochranné opatrenia a metodiku na základe každého miesta a situácie," uviedla v utorok hovorkyňa Tajnej služby Melissa McKenzieová.

Podľa troch zdrojov oboznámených s plánom kampane sa Trump plánuje vrátiť do Butleru 5. októbra - mesiac pred dňom volieb.

Parlament tiež jednomyseľne odhlasoval zvýšenie ochrany všetkých prezidentských kandidátov. Návrh zákona by kandidátom poskytol rovnakú úroveň ochrany ako prezidentom.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NBC News, Reuters, Foto: Fox News / Getty Images / Alex Edelman
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies