Nitra plánuje výstavbu športového areálu Sihoť v spolupráci s HK Nitra a krajom

NETKY.SK • 24 September 2024, 14:49 • 2 min
Nitra plánuje výstavbu športového areálu Sihoť v spolupráci s HK Nitra a krajom

NITRA - Mesto pripravuje uzavretie memoranda o spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom a hokejovým klubom HK Nitra na výstavbu viacúčelového športového areálu Sihoť. Cieľom projektu je vytvoriť modernú športovú infraštruktúru pre profesionálnych aj amatérskych športovcov.

slovakia

left justify in out

Mesto Nitra plánuje uzavrieť memorandum o spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom a hokejovým klubom HK Nitra, ktoré sa týka výstavby športového areálu Sihoť. Tento krok vyplýva z návrhu skupiny mestských poslancov, ktorí chcú podporiť vytvorenie multifunkčnej športovej infraštruktúry v regióne, a to pre profesionálnych, amatérskych aj voľnočasových športovcov.

HK Nitra už dlhodobo prejavuje záujem o vybudovanie nového športového komplexu v meste. V júni mestskí poslanci schválili požiadavku na prípravu podkladov k realizácii nového zimného štadióna. Súčasťou príprav je aj spracovanie projektového zámeru, návrhu územného usporiadania pozemkov a podpora zo strany strategických partnerov.

Zástupcovia mesta sa už stretli so Slovenským zväzom ľadového hokeja, kde bola potvrdená vôľa spolupracovať na výstavbe nového štadióna, ktorý má byť uskutočniteľným a udržateľným projektom. V reakcii na doterajší vývoj sa poslanci rozhodli iniciovať pracovné stretnutia so zástupcami HK Nitra a Nitrianskeho samosprávneho kraja a pripravili návrh memoranda.

Podľa predloženého návrhu nebude mať memorandum priamy finančný dopad na mestský rozpočet. V prípade finančnej alebo majetkovej spoluúčasti mesta budú takéto otázky riešené samostatným schvaľovaním na mestskom zastupiteľstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Nitra, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies