Žiar nad Hronom chystá modernizáciu autobusovej stanice. Zlepšia sa služby pre cestujúcich

NETKY.SK • 25 September 2024, 18:24 • 2 min
Žiar nad Hronom chystá modernizáciu autobusovej stanice. Zlepšia sa služby pre cestujúcich

ŽIAR NAD HRONOM - Mesto sa pripravuje na rekonštrukciu svojej centrálnej autobusovej stanice, schválením žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) z Programu Slovensko. Tento projekt, ktorého realizácia sa očakáva na začiatku budúceho roka, má priniesť novú zeleň, bezbariérový prístup a moderné digitálne informačné systémy, čím sa zlepší celková kvalita mestského priestoru a služby pre cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Mesto Žiar nad Hronom sa chystá na obnovu svojej centrálnej autobusovej stanice, pričom mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) z Programu Slovensko.

Tento projekt má za cieľ vylepšiť mestský priestor a zefektívniť služby pre cestujúcich, pričom predpokladaná realizácia by mohla začať už začiatkom budúceho roka.

Podľa projektového manažéra mesta Miloša Čerťaského, plánovaná rekonštrukcia sa zameriava na viaceré aspekty, vrátane zlepšenia estetickej funkcie a klímy na autobusovej stanici. "Cieľom je priniesť novú zeleň, čo nielen skrášli prostredie, ale aj pozitívne ovplyvní miestnu klímu," povedal Čerťaský.

Práce sa budú týkať spevnených asfaltových plôch, osvetlenia a strechy, pričom stanica bude po obnove prístupná aj pre osoby s obmedzenou pohyblivosťou. Nástupištia dostanú kvetináče s trvalkovými záhonmi a lavičkami, a budú vybavené klasickými zastávkami na ochranu cestujúcich pred nepriaznivým počasím.

Na ploche pre taxislužbu vznikne oddychová zóna s lavičkami, smetnými košmi a stojanmi na bicykle.

Súčasťou projektu bude aj inštalácia siedmich digitálnych informačných tabúľ, ktoré budú informovať cestujúcich o príchodoch a odchodoch autobusov a aktuálnych meškaniach.

Celkové oprávnené náklady projektu dosahujú 2,622 milióna eur. Mesto plánuje prispieť približne 8 000 eur z vlastných zdrojov, pričom po aktualizácii výzvy bude jeho spolufinancovanie obmedzené len na digitálne informačné tabule.

Týmto krokom mesto posilňuje snahu o modernizáciu dopravnej infraštruktúry a zlepšenie služieb pre obyvateľov a návštevníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom, Foto: ziar.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies