Čo príde ženám naozaj príťažlivé na mužoch? Zrelosť, emocionálna opora a humor sa držia na prvom mieste!

NETKY.SK • 27 September 2024, 16:28 • 2 min
Čo príde ženám naozaj príťažlivé na mužoch? Zrelosť, emocionálna opora a humor sa držia na prvom mieste!

Sedemdesiatpäť percent mužov spája mužnosť so silou a päťdesiatosem percent mužov verí, že spoločnosť od nich očakáva, že nikdy neprejavia slabosť. Tieto ohromujúce čísla ukazujú len niektoré z dôvodov, prečo tri zo štyroch samovrážd v rozvinutých krajinách majú na svedomí muži. Mnohí muži si neuvedomujú, že ženy milujú spojenie prostredníctvom zraniteľnosti.

slovakia

left justify in out

V dnešnej dobe sa často diskutuje o tom, čo považujeme za atraktívne. Zatiaľ čo niektoré aspekty príťažlivosti sú univerzálne, existujú aj výrazné rozdiely medzi tým, čo považujú za sexy muži a čo ženy. Tento článok sa zameriava na tieto rozdiely a prináša zaujímavé zistenia z rôznych štúdií a prieskumov. Atraktívnosť je komplexný fenomén, ktorý zahŕňa fyzické, psychologické a sociálne faktory.

Pochopenie týchto rozdielov nám môže pomôcť lepšie porozumieť dynamike medzi pohlaviami a zlepšiť naše vzťahy.

Vek je len číslo?

Ženy často kladú väčší dôraz na osobnostné črty a sociálny status. Pre ženy je dôležitá inteligencia, zmysel pre humor a schopnosť zabezpečiť rodinu. Výskumy ukazujú, že ženy sú priťahované k mužom, ktorí prejavujú sebavedomie, ambície a starostlivosť. Fyzický vzhľad je pre ženy tiež dôležitý, ale nie je to jediný faktor, ktorý ovplyvňuje ich vnímanie príťažlivosti.

Ženy často hľadajú partnerov, ktorí sú schopní poskytnúť emocionálnu podporu a stabilitu. Tieto preferencie môžu byť ovplyvnené sociálnymi a kultúrnymi normami, ktoré zdôrazňujú význam partnerskej podpory a bezpečia.

Obávate sa, že to už máte za sebou? Našťastie sú vaše obavy neopodstatnené. Niekoľko štúdií zistilo, že ženy akejkoľvek generácie majú tendenciu uprednostňovať mužov o pár rokov starších ako oni. Toto pevné prepojenie, ktoré výskumníci nazvali „Efekt Georgea Clooneyho“, je údajne dedičstvom z našich čias bývania v jaskyniach, keď starší muži mali viac zdrojov, spojení a rešpektu.

V roku 2010 univerzita v Dundee túto teóriu otestovala. 3 770 heterosexuálnych dospelých bolo opýtaných na celý rad ukazovateľov vzťahu a ukázalo sa, že väčšina žien uprednostňuje starších mužov – najmä keď sami starli a rozvíjali finančnú nezávislosť. To, čo sa ženám páči na mužoch, je, samozrejme, také rozmanité a individuálne.

Ženy majú rady starších chlapov, pretože ich vnímajú ako zrelších a chápavejších. Vek však nemá veľa spoločného so zrelosťou; môže prosperovať z rôznych nadobudnutých skúseností. Starší chlapci sú vynaliezaví a uznávajú hodnotu stability. Ženy si cenia stabilitu a priťahujú ich muži, ktorí ich dokážu zabezpečiť.

Vek však nemá veľa spoločného so zrelosťou; môže prosperovať z rôznych nadobudnutých skúseností. Starší chlapci sú vynaliezaví a uznávajú hodnotu stability. Ženy si cenia stabilitu a priťahujú ich muži, ktorí ich dokážu zabezpečiť.
Vek však nemá veľa spoločného so zrelosťou; môže prosperovať z rôznych nadobudnutých skúseností. Starší chlapci sú vynaliezaví a uznávajú hodnotu stability. Ženy si cenia stabilitu a priťahujú ich muži, ktorí ich dokážu zabezpečiť.
Zdroj: foto: realmenrealstyle.com

Smiech je najlepším liekom

Naozaj, je to pravda! Veda zistila, že smiech znižuje hladinu kortizolu (stresového hormónu), mení aktivitu dopamínu a serotonínu (hormóny dobrej nálady) a posilňuje váš imunitný systém. Niet divu, že všetci hľadáme partnera, ktorý nás rozosmeje! Afiliačný humor (pozitívny druh, ktorý vás spája napríklad v protiklade k agresívnemu humoru) sa spája so zvýšenou spokojnosťou vo vzťahu a smiech hrá dôležitú úlohu pri signalizácii príťažlivosti medzi ľuďmi, ktorí sa práve stretli.

Po celé generácie ženy hovorili mužom, že zmysel pre humor nie je len dôležitý – ale môže byť dokonca tou najdôležitejšou a najpríťažlivejšou vlastnosťou, akú môže muž mať. Vedci zistili, že zmysel pre humor spôsobuje, že muži sa zdajú byť inteligentnejšími, podľa štúdií z Intelligence  and Personal Relationships.

Jednou z najdôležitejších vlastností, ktorú väčšina žien hľadá, jeskromnosť. Otvorenosť, dobročinnosť a čestnosť sú ďalšie ženské príťažlivé črty, ktoré sa vždy dodržiavajú, spolu s pokorou. Nič neoslovuje ženu viac ako muž s veľkým zmyslom pre seba. Muž, ktorý vyžaruje sebadôveru, je autonómny a schopný zvládnuť každú situáciu. Žena sa môže spoľahnúť na svojho manžela a cítiť sa bezpečne aj z dlhodobého hľadiska.

Po celé generácie ženy hovorili mužom, že zmysel pre humor nie je len dôležitý – ale môže byť dokonca tou najdôležitejšou a najpríťažlivejšou vlastnosťou, akú môže muž mať. Vedci zistili, že zmysel pre humor spôsobuje, že muži sa zdajú byť inteligentnejšími, podľa štúdií z Intelligence  and Personal Relationships.
Po celé generácie ženy hovorili mužom, že zmysel pre humor nie je len dôležitý – ale môže byť dokonca tou najdôležitejšou a najpríťažlivejšou vlastnosťou, akú môže muž mať. Vedci zistili, že zmysel pre humor spôsobuje, že muži sa zdajú byť inteligentnejšími, podľa štúdií z Intelligence and Personal Relationships.
Zdroj: foto: indigolace.com

Láskavosť pred pekným vzhľadom!

Niektorí muži vnímajú láskavosť ako slabosť. Rozhodnú sa byť chladní, bezstarostní a žiť život bez pripútaností. Tí istí muži zaostávajú za vami v zoznamovacej hre, ak sa rozhodnete urobiť jednu jednoduchú vec – byť láskavý. To, čo robí muža sexuálne príťažlivým pre ženu, nie je len jeho sila alebo inteligencia. Je to aj jeho láskavosť. Sú to všetky výchovné spôsoby, ktorými prejavuje lásku. Je to jeho potenciál byť milujúcim otcom. Keď sa láskavosť stane stálicou vo vašom každodennom živote, keď sa ku všetkým okolo seba správate s úctou, keď vo svojom srdci pestujete pocit altruizmu, dokážete, že ste jej bezpečným miestom.

V ďalšom šťastnom odhalení sa ukazuje, že väčšina žien si aj tak vyberie milých a ohľaduplných mužov pred „zlými chlapcami“. V štúdii z roku 2016, ktorú viedli univerzity vo Worcesteri a Sunderlande, bolo viac ako 200 žien požiadaných, aby zhodnotili tucet online zoznamovacích profilov, pričom väčšina uprednostňovala láskavých mužov pred tradične peknými, no menej štedrými možnosťami.

Dáva to zmysel. Kto by chcel byť s mužom, ktorý je krásny, keby všetky tie pekné tváričky boli na úkor skutočnej slušnosti?  Ďalšia štúdia z roku 2019 , ktorá skúmala 68 000 ľudí v 180 krajinách, zistila, že88,9 % žien považuje „láskavosť“ za veľmi dôležitú vlastnosť partnera.

Obrovská časť toho, čo ženy považujú za atraktívne, je empatia. Ženy chcú, aby ste mohli cítiť to, čo cítia oni. Ak majú zlý deň, mali by ste sa jej nielen opýtať, čo sa deje, ale povedať jej, že rozumiete tomu, čím prechádza.

Ženy chcú, aby ste mohli cítiť to, čo cítia oni. Ak majú zlý deň, mali by ste sa jej nielen opýtať, čo sa deje, ale povedať jej, že rozumiete tomu, čím prechádza.
Ženy chcú, aby ste mohli cítiť to, čo cítia oni. Ak majú zlý deň, mali by ste sa jej nielen opýtať, čo sa deje, ale povedať jej, že rozumiete tomu, čím prechádza.
Zdroj: foto: hackspirit.com

Zraniteľnosť vedie k spojeniu

Sedemdesiatpäť percent mužov spája mužnosť so silou a päťdesiatosem percent mužov verí, že spoločnosť od nich očakáva, že nikdy neprejavia slabosť. Tieto ohromujúce čísla ukazujú len niektoré z dôvodov, prečo tri zo štyroch samovrážd v rozvinutých krajinách majú na svedomí muži.

Mnohí muži si neuvedomujú, že ženy milujú spojenie prostredníctvom zraniteľnosti. Rady diskutujú o všetkých zákutiach svojich záujmov, skúmajú všetky zákutia vašej fascinujúcej mysle a zdieľajú navzájom, ako sa cítia. A čo viac, zraniteľnosť pomáha rozvíjať dôveru a dôveryhodná osoba z vás robí super atraktívneho chlapa. Ak má pocit, že vás pozná, nakoniec sa tiež otvorí, čo následne vedie k hlbšiemu pocitu lásky a spojenia. 

Párový poradca Kari Rusnak, MA, LPC, CMHC, zdieľa pár tipov, ako byť zraniteľnejší so svojím partnerom:

- Podeľte sa o spomienku zo svojej minulosti, keď ste sa cítili zranení,

- Iniciujte fyzický dotyk, ako je držanie za ruky alebo objatie,

- Zdieľajte podrobnosti o jednom z vašich budúcich cieľov,

- Hovorte o svojich spoločných dňoch,

- Pamätajte - je ťažké byť zraniteľný. To robí zraniteľnosť silnou stránkou, nie slabosťou.

Mnohí muži si neuvedomujú, že ženy milujú spojenie prostredníctvom zraniteľnosti. Rady diskutujú o všetkých zákutiach svojich záujmov, skúmajú všetky zákutia vašej fascinujúcej mysle a zdieľajú navzájom, ako sa cítia.
Mnohí muži si neuvedomujú, že ženy milujú spojenie prostredníctvom zraniteľnosti. Rady diskutujú o všetkých zákutiach svojich záujmov, skúmajú všetky zákutia vašej fascinujúcej mysle a zdieľajú navzájom, ako sa cítia.
Zdroj: foto: herway.net

Zaujímavosti mužskej a ženskej atraktivity

Symetria tváre: Štúdie ukazujú, že symetria tváre je univerzálnym znakom príťažlivosti pre obe pohlavia. Symetrické tváre sú často vnímané ako zdravšie a geneticky výhodnejšie. Tento fenomén môže byť vysvetlený tým, že symetria je indikátorom dobrého genetického zdravia a absencie vývojových porúch. 

Vôňa: Výskumy naznačujú, že vôňa hrá významnú úlohu v príťažlivosti. Feromóny môžu ovplyvniť, ako atraktívne sa nám niekto zdá. Vôňa môže byť podvedomým signálom kompatibility a genetickej vhodnosti partnera. Niektoré štúdie dokonca naznačujú, že ženy môžu byť priťahované k mužom s odlišným imunitným systémom, čo môže zvýšiť šance na zdravé potomstvo.

Hlas: Hlbší hlas u mužov a vyšší hlas u žien sú často považované za atraktívne, pretože sú spojené s pohlavnými hormónmi. Hlboký hlas u mužov môže signalizovať vysokú hladinu testosterónu a dominanciu, zatiaľ čo vyšší hlas u žien môže byť spojený s mladistvosťou a plodnosťou. Tieto vokálne znaky môžu hrať dôležitú úlohu v prvotnom dojme a výbere partnera.

Feromóny môžu ovplyvniť, ako atraktívne sa nám niekto zdá. Vôňa môže byť podvedomým signálom kompatibility a genetickej vhodnosti partnera.
Feromóny môžu ovplyvniť, ako atraktívne sa nám niekto zdá. Vôňa môže byť podvedomým signálom kompatibility a genetickej vhodnosti partnera.
Zdroj: foto: Shutterstock.com

Aj keď existujú rozdiely v tom, čo považujú za sexy muži a ženy, je dôležité si uvedomiť, že príťažlivosť je subjektívna a individuálna. Každý človek má svoje vlastné preferencie a to, čo je pre jedného atraktívne, nemusí byť pre druhého. Dôležité je, aby sme sa cítili dobre vo svojej koži a boli sami sebou. Sebavedomie a autenticita sú často kľúčovými faktormi, ktoré prispievajú k našej príťažlivosti. V

V konečnom dôsledku je najdôležitejšie, aby sme si vážili sami seba a našli partnera, ktorý nás ocení takých, akí sme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: thegentlemansjournal.com, gentlemanwithin.com. titulná foto: Shutterstock
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies