Nezmeškajte ani jednu odbočku. Top aplikácie do auta

NETKY.SK • 26 September 2024, 08:45 • 2 min
Nezmeškajte ani jednu odbočku. Top aplikácie do auta

Dnešné vozidlá sa čoraz viac menia na inteligentných spoločníkov. Vďaka smartfónom a množstvu dostupných aplikácií môže byť jazda nielen bezpečnejšia, ale aj zábavnejšia. Poďme si preto podrobnejšie predstaviť niektoré z najužitočnejších aplikácií, ktoré by nemali chýbať v žiadnom aute.

slovakia

left justify in out

Navigácia: Viac než len trasa

V dnešnom uponáhľanom svete sa navigácia stala neodmysliteľnou súčasťou našich ciest. Vďaka aplikáciám ako Waze, Google Maps či Sygic sa ľahko dostaneme kamkoľvek chceme. Avšak ani tie najmodernejšie technológie nás neochránia pred nepredvídanými udalosťami na cestách. Preto je dôležité myslieť aj na využitie havarijného poistenia, ktoré nám poskytuje istotu v prípade nehody, krádeže alebo iného poškodenia vozidla.

Prečo je navigácia dôležitá?
●     Úspora času – vďaka aktuálnym informáciám o dopravnej situácii sa vyhnete zápcham v reálnom čase a nájdete najrýchlejšiu trasu. Neprekvapí vás nielen zápcha, ale ani nehoda alebo prerábka cesty.
●     Orientačný zmysel navyše – aj v úplne neznámej krajine sa môžete spoľahnúť na to, že nájdete cieľ svojej cesty najrýchlejšie ako sa dá.
●     Funkcie navyše – mnohé navigácie ponúkajú aj ďalšie užitočné funkcie, ako napríklad informácie o čerpacích staniciach, parkoviskách či zaujímavých miestach na trase. Tieto informácie sa vám najviac zídu pri ceste do neznámej krajiny, ale je dobré ich mať aj keď idete po rutinnej trase.

Top navigácie, s ktorými sa nestratíte

●     Waze
Táto sociálna navigácia je známa svojimi živými mapami, ktoré sa neustále aktualizujú vďaka informáciám od ostatných používateľov. Okrem zápch a nehôd vás upozorní aj na policajné hliadky, dopravné značky a dokonca aj na zľavy na čerpacích staniciach.
●     Sygic
Ak preferujete offline mapy, Sygic je pre vás ideálnou voľbou. Detailné mapy môžete stiahnuť do svojho telefónu a používať ich aj v oblastiach bez pripojenia na internet. Aplikácia ponúka aj funkcie ako hlasové ovládanie, navigáciu pre peších a cyklistov a dokonca aj rozšírenú realitu.
●     Google Maps
Klasika, ktorá nikdy nesklame. Okrem navigácie ponúka Google Maps informácie o verejnej doprave, možnostiach parkovania, reštauráciách a mnohých ďalších miestach.
●     Apple Maps Pre používateľov iPhonov je Apple Maps skvelou alternatívou. Aplikácia sa neustále zlepšuje a ponúka podobné funkcie ako Google Maps

Obrazok
Zdroj: freepik.com

Chráňte seba aj svoje vozidlo

●     Dashcamy
Okrem Droid Dashcam existuje množstvo ďalších aplikácií, ktoré dokážu premeniť váš telefón na autokameru. Niektoré aplikácie umožňujú automatické nahrávanie, detekciu pohybu a dokonca aj zdieľanie videí na sociálnych sieťach.
●     Autodok
Ponúka komplexný katalóg náhradných dielov pre rôzne značky a modely áut, ktorý vám umožní rýchlo a jednoducho nájsť presne to, čo potrebujete.
Okrem toho si môžete viesť servisný denník, objednávať diely online a využívať ďalšie užitočné nástroje, ako sú videonávody alebo kalkulátor spotreby paliva. Vďaka aplikácii Autodoc budete mať vždy prehľad o stave svojho vozidla a budete môcť ľahko a rýchlo vyriešiť akýkoľvek problém.

Čo ďalšie nájdete v aplikáciách?

●     Tankovanie: Aplikácie ako Benzín.sk alebo Nafta.sk vám pomôžu nájsť najlacnejšie čerpacie stanice vo vašom okolí.
●     Parkovanie: Aplikácie na parkovanie vám uľahčia nájdenie voľného parkovacieho miesta a zaplatenie parkovného.
●     Elektromobily: Ak vlastníte elektromobil, určite oceníte aplikácie, ktoré vám zobrazia dostupné nabíjacie stanice.
●     Autodiagnostika: Niektoré aplikácie v kombinácii s OBD adaptérom vám umožnia vyčítať diagnostické údaje z vášho vozidla.
Vďaka smartfónom a množstvu dostupných aplikácií sa naše autá stávajú čoraz viac inteligentnými. Výber správnych aplikácií môže výrazne zlepšiť váš zážitok z jazdy a zvýšiť bezpečnosť na cestách.
Nezabudnite však, že žiadna aplikácia nenahradí vašu pozornosť na ceste. Preto vždy dbajte na bezpečnosť a používajte telefón len vtedy, keď je to bezpečné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: freepik.com, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies