Na investície do poľnohospodárskych projektov pôjde o takmer 80 miliónov VIAC

NETKY.SK • 26 September 2024, 11:36 • 2 min
Na investície do poľnohospodárskych projektov pôjde o takmer 80 miliónov VIAC

BRATISLAVA - Okrem výstavby, rekonštrukcie či modernizácie objektov špeciálnej rastlinnej výroby, zvýšenej podpory živočíšnej výroby u mladých poľnohospodárov, sú napríklad vyčlenené ďalšie vyše 4 milióny eur aj pre "High tech pre špeciálnu rastlinnú výrobu a živočíšnu výrobu."

slovakia

left justify in out

Od stredy 25. septembra je v Programe na rozvoj vidieka slovenskej republiky 2014-2022 pre žiadateľov k dispozícii o 78 965 129,40 eur viac. Tieto prostriedky sú určené na investície do stavieb, inovovanie technológií či nákup nových strojov. 

"Pôvodná alokácia vo výzve číslo 65 bola 50 miliónov, rozprávame sa teda o výraznom navýšení finančných prostriedkov oproti pôvodným plánom. Alokácia je na základe stanoviska Riadiaceho orgánu navýšená na 128 965 129,40 eur. Uvedomujeme si v akom technickom stave sú stavby, stroje či technológie, s ktorými naši poľnohospodári denne pracujú. Za dôležité považujem navýšenie finančných prostriedkov pre špeciálnu rastlinnú výrobu ktorá je budúcnosťou nášho poľnohospodárstva. Spoločne s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom veríme, že aj týmto krokom prispejeme k zvýšeniu potravinovej sebestačnosti na Slovensku," uviedol generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Marek Čepko.

Aktualizáciou výzvy sa na základe stanoviska Riadiaceho orgánu navýšila alokácia finančných prostriedkov na výzvu z pôvodnej sumy 50 000 000 eur na novú alokáciu vo výške 128 965 129,40 eur. 

Alokácia bola navýšená o 78 965 129,40 eur. 

Okrem výstavby, rekonštrukcie či modernizácie objektov špeciálnej rastlinnej výroby, zvýšenej podpory živočíšnej výroby u mladých poľnohospodárov, sú napríklad vyčlenené ďalšie vyše 4 milióny eur aj pre "High tech pre špeciálnu rastlinnú výrobu a živočíšnu výrobu."

Žiadatelia tak majú možnosť získať podporu investícií prispievajúcich k odolnému, udržateľnému a digitálnemu oživeniu hospodárstva. Či už sú to drony, nanosenzory na snímanie stresu rastlín, robotika v chove hospodárskych zvierat či autonómne roboty, táto oblasť má novú alokáciu vo výške 7 140 062,28 eur. 

Zdroj: PPA


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: PPA, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies