Michalský jarmok v Hlohovci: Tradičné remeslá, bohatý kultúrny program a nezabudnuteľná atmosféra už tento víkend

NETKY.SK • 26 September 2024, 14:21 • 2 min
Michalský jarmok v Hlohovci: Tradičné remeslá, bohatý kultúrny program a nezabudnuteľná atmosféra už tento víkend

HLOHOVEC - Michalský jarmok v Hlohovci opäť zaplní ulice mesta vôňou tradičných jarmočných špecialít, remeselníckymi stánkami a kultúrnym programom pre malých i veľkých. Od 27. do 29. septembra 2024 sa návštevníci môžu tešiť na koncerty známych slovenských umelcov, vystúpenia folklórnych súborov, detský jarmok a množstvo ďalších atrakcií.

slovakia

left justify in out

Hlohovec sa opäť pripravuje na jedinečný zážitok plný tradícií a skvelej atmosféry. Michalský jarmok, ktorý sa bude konať od piatka 27. septembra do nedele 29. septembra, prinesie do ulíc mesta vôňu tradičných jarmočných špecialít, množstvo remeselných stánkov a bohatý kultúrny program.

Podujatie je nielen sviatkom pre všetkých obyvateľov Hlohovca, ale aj príležitosťou pre návštevníkov z okolitých miest a obcí zažiť miestnu kultúru v plnej kráse.

Počas jarmoku budú uzavreté viaceré ulice v centre mesta, preto sa odporúča vodičom využívať alternatívne trasy. Zmeny sa dotknú aj mestskej a regionálnej dopravy, keďže niektoré zastávky budú premiestnené a linky upravené. Organizátori odporúčajú sledovať aktuálne informácie o obmedzeniach, aby sa návštevníci vyhli dopravným komplikáciám.

Jarmok sa začne v piatok o 17:00 hod. slávnostným otvorením, ktoré spestrí vystúpenie speváckeho zboru Hlohovčatá a tanečné čísla štúdia ESPINTA. Následne sa o zábavu postarajú mažoretky Sašetky Hlohovec.

Vrcholom večera bude koncert obľúbenej kapely HEX o 19:00 hod. a tribute koncert na počesť legendy slovenskej hudby Mekyho Žbirku o 20:30 hod. Večernú atmosféru doplní kapela Malo Malo a celodenný program uzavrie DJ Juraj Dvoran.

Sobotný program začne o 15:00 hod. koncertom žiakov Základnej umeleckej školy v Hlohovci, po ktorom vystúpi kapela Dano GöröG Antiband. Večer sa môžu návštevníci tešiť na Ludo Kuruc Band a ako hlavná hviezda sobotného večera sa predstaví známy spevák Adam Ďurica so svojimi hitmi o 20:30 hod. Záver večera bude patriť energickej formácii ZEUS.

Nedeľné popoludnie prinesie na jarmočné pódium folklórny súbor DFS Inovček, ktorý odštartuje program o 14:00 hod. Na 15:30 hod. je naplánované vystúpenie FS Inovec, po ktorom si hostia pripomenú 30. výročie hlohovskej televízie HTV. Program uzavrie folklórna skupina FSk Šulekovo a spevák Pavol Laták, ktorý sa predstaví o 18:30 hod.

Minuloročná novinka v podobe Detského jarmoku na Pešej zóne sa vďaka veľkému úspechu vracia aj tento rok. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na množstvo aktivít, hier a stánkov prispôsobených ich veku a záujmom.

Michalský jarmok je skvelou príležitosťou, ako stráviť víkend s rodinou, priateľmi či susedmi, a vychutnať si jedinečnú atmosféru tradičných jarmočných slávností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Hlohovec, Foto: hlohovec.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies