USA začali vyšetrovanie kvôli návšteve Zelenského v Pensylvánii

NETKY.SK • 26 September 2024, 17:12 • 2 min
USA začali vyšetrovanie kvôli návšteve Zelenského v Pensylvánii

WASHINGTON – Výbor Snemovne začal vyšetrovanie návštevy ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského v muničnom závode v Pensylvánii. Uvádza sa to vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej stránke výboru.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z dokumentu, predseda výboru James Comer (republikán, štát Kentucky) inicioval vyšetrovanie použitia prostriedkov daňových poplatníkov administratívou amerického prezidenta Joea Bidena na zaplatenie letu pre Zelenského do Pensylvánie, pre „účasť na predvolebnom podujatí“ na podporu demokratického prezidentského kandidáta, súčasnej viceprezidentky Hamalie Harrisovej.

Vo vyhlásení sa zdôrazňuje, že v roku 2019 demokrati spustili impeachment proti bývalému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi na základe teórie, že sa pokúsil využiť Zelenského v prospech svojej predvolebnej kampane.

Teraz administratíva Bidena a Harrisovej posiela toho istého zahraničného vodcu na let financovaný daňovými poplatníkmi do Pensylvánie, kľúčového štátu pre Harrisovej volebnú kampaň," zdôraznili zákonodarcovia.

Agentúra Associated Press predtým informovala, že Zelenskyj minulú nedeľu navštívil muničný závod v Pensylvánii, kde vyjadril nádej na zvýšenie objemu dodávok do Kyjeva.

Od spustenia špeciálnej operácie Ruskom západné krajiny opakovane zvýšili dodávky zbraní Ukrajine. Kyjev zároveň neustále žiada svojich partnerov o modernejšie modely zbraní a rakety dlhého doletu. Ruská strana opakovane zdôrazňuje, že posielanie zbraní Západom do Kyjeva a výcvik ukrajinských vojakov len predlžuje konflikt a nemení situáciu na bojisku.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj: tass.ru, Foto: tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies