Elán a Il Divo pod jednou strechou: Bratislava sa stane centrom hudobných zážitkov + VIDEÁ

NETKY.SK • 27 September 2024, 09:21 • 5 min
Elán a Il Divo pod jednou strechou: Bratislava sa stane centrom hudobných zážitkov + VIDEÁ

BRATISLAVA - Hlavné mesto Slovenska zažije tento víkend hudobný maratón. Slovenská kapela Elán vystúpi počas troch po sebe nasledujúcich dní s koncertmi, ktoré vyvrcholia jedinečným vystúpením so symfonickým orchestrom. O atmosféru sa postará aj svetoznáma skupina Il Divo, ktorá obohatí bratislavskú hudobnú scénu svojím špecifickým štýlom.

slovakia

left justify in out

Bratislava sa tento víkend stane miestom, kde sa stretnú hudobné legendy. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia medzinárodne uznávanej skupiny Il Divo a domáceho fenoménu Elán. Obe kapely pripravili špeciálne koncerty, ktoré ponúknu nezabudnuteľný zážitok.

Legendárna slovenská skupina Elán, ktorá je na scéne už 55 rokov, si pre svojich fanúšikov pripravila hneď tri koncerty po sebe. Všetky sa uskutočnia v bratislavskej Tipos aréne Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

V piatok 27. septembra odštartuje sériu koncertov vystúpenie pod názvom Elán 70, kde kapela predstaví svoje najväčšie hity. V sobotu sa bude konať špeciálny koncert Elán 70 pre Vaša..., venovaný spomienke na zosnulého člena kapely, Vaša Patejdla. V nedeľu potom skupina zakončí svoj trojdňový hudobný maratón podujatím Elán 70 Rock Symphony.

Nedeľný koncert bude obzvlášť výnimočný, pretože prvýkrát v histórii kapely Elán vystúpi so symfonickým orchestrom. Na pódiu ich bude sprevádzať Bohemia Symphony Orchestra of Prague pod vedením šéfdirigenta Martina Šandu.

Spojenie rockovej hudby Elánu so symfonickými aranžmánmi sľubuje jedinečný hudobný zážitok pre všetkých fanúšikov tejto ikonickej skupiny. Kapela, ktorú dnes tvoria Jožo Ráž a Ján Baláž, tak opäť dokazuje, že aj po viac ako polstoročí na scéne dokáže prísť s niečím novým a inovatívnym.

Elán sa zapísal do dejín slovenskej hudby svojím prvým verejným vystúpením 22. apríla 1970. Ich slávna éra však začala až vydaním albumu Ôsmy svetadiel v roku 1981, ktorý dodnes patrí medzi kultové počiny československej populárnej hudby.

Kapela má na svojom konte 15 štúdiových albumov, pričom posledný z nich, Najvyšší čas, vyšiel v roku 2019. V máji 2024 Elán predstavil svoj nový singel s názvom Znova sa ma dotkni, čo je dôkazom toho, že skupina naďalej tvorí a prináša novú hudbu.

Nadchádzajúci hudobný víkend bude pre Bratislavu skutočným sviatkom, a to nielen pre fanúšikov rockovej hudby. Vystúpenie skupiny Il Divo, ktorá si získala medzinárodné publikum svojím unikátnym mixom opery a popu, doplní atmosféru hudobnej rozmanitosti v hlavnom meste Slovenska.

Pre milovníkov hudby a všetkých návštevníkov tak Bratislava ponúka príležitosť zažiť koncerty, ktoré sa zapíšu do histórie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Tipos, elan.sk, Foto: FB/ELÁN
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies