Gašpar: Naď sa NABALIL pri poisťovaní majetku ministerstva vnútra + VIDEO

NETKY.SK • 27 September 2024, 10:31 • 2 min
Gašpar: Naď sa NABALIL pri poisťovaní majetku ministerstva vnútra + VIDEO

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za stranu Smer-SD podali trestné oznámenie na bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorého podozrievajú z prijatia úplatku vo výške 3,5 milióna eur v súvislosti s poisťovaním štátneho majetku na Ministerstve obrany SR. Naď tieto obvinenia odmietol a označil ich za nepodložené. Polícia ubezpečuje verejnosť, že koná štandardne a postupuje podľa zákonných postupov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady SR za stranu Smer-SD, Tibor Gašpar a Richard Glück, podali trestné oznámenie na bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa. Podozrievajú ho z prijatia úplatku vo výške 3,5 milióna eur, ktorý mal súvisieť s poisťovaním štátneho majetku na Ministerstve obrany SR.

Informovali o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Gašpar na tlačovej konferencii uviedol, že podozrenia sa týkajú zmlúv o poistení majetku rezortu obrany, na ktorých mal bývalý minister údajne profitovať. "Počuli sme príbeh o tom, že na ministerstve obrany došlo k poisťovaniu štátneho majetku a že na tomto poisťovaní sa zrejme nabalil pán Jaroslav Naď," povedal Gašpar.

Poslanec Glück doplnil, že úplatok mohol byť prijatý od osoby označenej ako "inžinier Guláš" a odvolával sa na nahrávku, ktorú zverejnil Zoroslav K.

Prezídium Policajného zboru reagovalo na štvrtkové vyjadrenia poslancov a ubezpečilo verejnosť, že polícia koná štandardne vo všetkých prípadoch podozrenia zo spáchania trestného činu.

"Môžeme potvrdiť, že aj v tomto prípade polícia koná, avšak vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme v tejto chvíli poskytovať žiadne čiastkové informácie," uviedlo prezídium vo svojom stanovisku.

Polícia deklarovala, že sa bude zaoberať aj týmto podnetom a postupovať podľa zákonných postupov. V prípade ďalších zistení bude rozhodnuté o ďalšom postupe.

Situácia okolo podozrení vyvoláva rozporuplné reakcie, keďže podľa poslanca Gašpara sú orgány činné v trestnom konaní pri vyšetrovaní podobných prípadov nejednotné a aplikujú tzv. dvojaký meter.

Polícia však trvá na tom, že koná v súlade so zákonom a každé trestné oznámenie prešetruje rovnako. Verdikt v prípade trestného oznámenia na Jaroslava Naďa bude preto závisieť od ďalšieho postupu vyšetrovateľov a získaných dôkazov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/SMER-SSD, Foto: openiazoch.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies