Strečno: Dopravné obmedzenia sa predlžujú do 6. októbra

NETKY.SK • 27 September 2024, 11:46 • 2 min
Strečno: Dopravné obmedzenia sa predlžujú do 6. októbra

STREČNO - Tieto opatrenia majú za cieľ zvýšiť bezpečnosť dopravy a predísť potenciálnym rizikám spojeným s nestabilným terénom v tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

Sanačné práce na svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú sprevádzať dopravné obmedzenia až do 6. októbra. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová po štvrtkovom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu v Žiline.

Pôvodne sa plánovalo, že obmedzenia na ceste I/18 sa skončia 29. septembra, avšak nepriaznivé počasie a záplavy spôsobili nepredvídané komplikácie. Na brale nebolo možné vykonávať práce, a to aj kvôli nutnosti udržať dopravu otvorenú počas uplynulého víkendu, keď prebiehali demolačné práce mosta v Banskej Bystrici.

Aktualizovaný plán dopravných obmedzení predpokladá, že na kritickom úseku cesty bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu a striedavo riadená semaformi od 7.00 do 17.00 hodín vrátane víkendov. Našťastie, víkendové úplné uzávierky nie sú plánované.

Sanačné práce prebiehajú na kilometrovom úseku cesty, pričom SSC má v pláne riešiť aj zvyšok brala nad cestou medzi Strečnom a Dubnou Skalou. Hovorkyňa SSC tiež uviedla, že bude pokračovať inžiniersko-geologický prieskum tejto oblasti, ktorý sa pravdepodobne uskutoční na jar budúceho roka.

Celkové náklady na sanáciu nestabilného svahu na ceste I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou sú odhadované na približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal, že prácu dokončí do konca novembra. Tieto opatrenia majú za cieľ zvýšiť bezpečnosť dopravy a predísť potenciálnym rizikám spojeným s nestabilným terénom v tejto oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Žiline, SSC, Foto: zilinak.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies