Trnava: Colníci zaistili falzifikáty pracích gélov

NETKY.SK • 27 September 2024, 12:39 • 2 min
Trnava: Colníci zaistili falzifikáty pracích gélov

TRNAVA - Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava zaistili 324 pracích gélov, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky. Zaistili ich na hraničnom priechode s Českou republikou v Brodskom.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Stanice colného úradu Senica vykonávali na hraničnom priechode v Brodskom, v smere z Českej republiky, bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad.

Počas nej zastavili nákladné motorové vozidlo s českým evidenčným číslom. Pri kontrole ložného priestoru vozidla hliadka zistila, že sa v ňom nachádzajú pracie gély označené názvom Ariel, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky Procter & Gamble International.

Vodič nákladného vozidla nevedel na výzvu colníkov predložiť doklady o spôsobe a pôvode nadobudnutia tovaru. Colníci preto pracie prostriedky v celkovom množstve 324 kusov zaistili. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku.

obrazok
Zdroj: Colný úrad Trnava
obrazok
Zdroj: Colný úrad Trnava

Svoje podozrenie colníci bezodkladne oznámili aj zástupcovi majiteľa ochrannej známky, ktorý potvrdil, že ide o falšovaný tovar. Práve on teraz rozhodne o ďalšom postupe. Má možnosť vyjadriť sa, či súhlasí so zničením tovaru alebo podá návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. 

Falšované pracie gély môžu predstavovať vážne riziko pre zdravie spotrebiteľov, keďže zvyčajne nespĺňajú normy kvality a môžu obsahovať nebezpečné chemické látky. Preto upozorňujeme spotrebiteľov, aby sa i pri kúpe takéhoto druhu tovaru vyhýbali jeho nakupovaniu prostredníctvom sociálnych sietí alebo v pochybných, podozrivo lacných obchodoch.

Osobám, ktoré sa nezákonným spôsobom chcú obohacovať na známych značkách okrem zničenia tovaru hrozí aj trestné stíhanie a pokuta od colného úradu až do výšky 67 000 eur. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Colný úrad Trnava, Foto: Colný úrad Trnava
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies