Zajatec ukrajinských ozbrojených síl vyzval Ukrajincov, aby opustili krajinu pre zhoršujúcu sa situáciu

NETKY.SK • 27 September 2024, 16:49 • 2 min
Zajatec ukrajinských ozbrojených síl vyzval Ukrajincov, aby opustili krajinu pre zhoršujúcu sa situáciu

MOSKVA – Zajatý vojak 25. samostatnej výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny Vasil Kozub vyzval Ukrajincov, aby opustili krajinu, pretože „situácia sa zhoršuje“. Povedal to vo videu, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Kozub povedal, že ho zmobilizovali zastavením na ulici. V bojovej zóne bol rovnako ako ďalší vojaci odvezený na pozície a sľúbili im, že čoskoro vykonajú rotáciu, ale nikdy sa to nestalo. Kozub sa vzdal bez boja, keď ruskí vojaci vstúpili  do zemľanky.

Obyčajných chalanov chytajú na ulici a tí, čo majú peniaze, sedia doma. Západ bojuje rukami Ukrajincov a situácia v krajine sa len zhoršuje.....Utekajte z Ukrajiny do zahraničia, pretože sa nič dobre nestane,“ povedal Kozub.

Ruské jednotky za týždeň oslobodil Ukrajinsk, Marinovku, Grigorovku a Ostroje V Doneckej ľudovej republike.

Ruské ozbrojené sily tiež vykonali 33 skupinových útokov, vrátane rakiet Kinžal, proti podnikom vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, vojenským letiskám a vojenskému ešalónu so západnými zbraňami.

Straty ukrajinských ozbrojených síl za týždeň dosiahli v oblasti zodpovednosti skupiny Vostok 960 vojakov a v zóne zodpovednosti skupiny Juh straty za týždeň dosiahli až 5 140 vojakov. Za týždeň sa na kontaktnej línii vzdalo 66 ukrajinských vojakov.

Ukrajinské ozbrojené sily stratili v Severnom vojenskom okruhu za týždeň vyše 16-tisíc ľudí. 

Zdroj: https://tass.ru/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, Ilustračná foto, zdroj: Amber Clay, Pixabay
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies