Dni sliviek v Malých Trakanoch: Tradičné pochúťky a kultúra regiónu

NETKY.SK • 27 September 2024, 16:23 • 2 min
Dni sliviek v Malých Trakanoch: Tradičné pochúťky a kultúra regiónu

MALÉ TRAKANY - Už 11. ročník kultúrno-gastronomického festivalu prinesie 27. – 28. septembra 2024 bohatý program, chutné slivkové špeciality a zábavu pre celú rodinu. Príďte si vychutnať tradície regiónov Medzibodrožia a Použia a objavte skvosty slivkového sveta.

slovakia

left justify in out

Kultúrno-gastronomický festival Dni sliviek sa nezadržateľne blíži a už po jedenásty raz prinesie do obce Malé Trakany atmosféru plnú voňavých a chutných sliviek.

Tento obľúbený festival, ktorý sa rozšíril na celý víkend, je oslavou tradičných zvyklostí obyvateľov regiónov Medzibodrožia a Použia, ktorí sa venovali pestovaniu a spracovaniu sliviek a ovocia v záplavovom území rieky Tisy, známej ako „záhrada Tisy“.

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na množstvo aktivít a zážitkov. Festival ponúkne príležitosť nielen pozorovať, ale aj ochutnať rôzne gastronomické špeciality, ktoré pripravujú miestni obyvatelia. Slivkový lekvár, chutné koláče a iné slivkové dobroty budú na dosah, pričom každý návštevník si príde na svoje.

Pre najmenších účastníkov je pripravený bohatý detský program, ktorý zahrňuje zábavné hry a aktivity. Dospelí sa môžu tešiť na klasické tanečné zábavy, kde sa budú podávať nápoje z miestnej pálenice, čo pridáva na jedinečnej atmosfére tohto podujatia.

Dni sliviek sú nielen oslavou chutí a tradícií, ale aj skvelou príležitosťou na stretnutie s miestnymi obyvateľmi a spoznávanie kultúrneho dedičstva regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: folkloérfest.sk, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies