Oslavy Dňa ozbrojených síl: Prezident Pellegrini vyzdvihol ich úlohu a modernizáciu + VIDEÁ

NETKY.SK • 28 September 2024, 14:10 • 2 min
Oslavy Dňa ozbrojených síl: Prezident Pellegrini vyzdvihol ich úlohu a modernizáciu  + VIDEÁ

Na oslavách Dňa ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom prezident a hlavný veliteľ OS SR Peter Pellegrini upozornil na význam ozbrojených síl ako garancie obranyschopnosti krajiny. V súvislosti s aktuálnou geopolitickou situáciou zdôraznil potrebu aktívnej ochrany mieru a bezpečnosti, ako aj nevyhnutnosť ich modernizácie a silných väzieb na spojencov v Severoatlantickej aliancii.

slovakia

left justify in out

Na oslavách Dňa ozbrojených síl, ktoré sa konali v Brezovej pod Bradlom, prezident a hlavný veliteľ Ozbrojených síl Slovenskej republiky Peter Pellegrini vyzdvihol ich dôležitosť a rešpekt, ktorý si vybudovali.

"Ozbrojené sily sa stali pevnou garanciou obranyschopnosti SR," zdôraznil.

Vo svojom príhovore upozornil na kľúčovú úlohu ozbrojených síl v súčasnej geopolitickej situácii, najmä v kontexte vojny na Ukrajine.

"Mier a bezpečnosť nie sú samozrejmosťou; ide o hodnoty, ktoré musíme aktívne chrániť," povedal Pellegrini.

Podľa neho je pripravenosť a materiálna vybavenosť ozbrojených síl nevyhnutná, rovnako ako aj silné väzby na spojencov v Severoatlantickej aliancii, ktorá poskytuje Slovensku spoľahlivé bezpečnostné záruky.
Prezident zdôraznil, že Ozbrojené sily SR prechádzajú modernizačným procesom, ktorý sa musí riadiť dlhodobým plánom nezávislým od politických zmien.

 Počas slávnostnej časti podujatia udelil štyri ďakovné medaily prezidenta za zásluhy v oblasti obrany a bezpečnosti, ktoré prevzali významní predstavitelia ozbrojených síl.

Pellegrini navštívil aj Národný dom Štefánikov, kde sa oboznámil s jeho expozíciou, a oficiálne otvoril podujatie pre verejnosť.

Oslavy Dňa ozbrojených síl pripomínajú prvé ozbrojené vystúpenie za sebaurčenie Slovákov, ktoré sa udialo v okolí Brezovej pod Bradlom v roku 1848.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: FB/Peter Pellegrini, Foto: Ministerstvo obrany SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies