Vyhrážka bombou v Kia Slovakia: Polícia zadržala 23-ročného muža z Martina

NETKY.SK • 29 September 2024, 14:00 • 2 min
Vyhrážka bombou v Kia Slovakia: Polícia zadržala 23-ročného muža z Martina

Polícia obvinila 23-ročného muža z martinského okresu zo šírenia poplašnej správy po tom, čo zaslal výhražný e-mail o bombe v podniku Kia Slovakia. Incident si vyžiadal evakuáciu 1300 osôb a dočasné zastavenie výroby. Muža polícia vypátrala a súd ho vzal do väzby.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ polície obvinil 23-ročného muža z martinského okresu zo zločinu šírenia poplašnej správy. Podľa informácií hovorkyne žilinskej krajskej polície Daniely Kockovej,obvinený muž 24. septembra zaslal do spoločnosti Kia Slovakia e-mail s výhražným obsahom, v ktorom uviedol, že v areáli podniku sa nachádza bomba.

Na základe tohto oznámenia boli na miesto okamžite vyslané policajné zložky, ktoré vykonali pyrotechnickú prehliadku areálu, no žiadne výbušné zariadenie sa nenašlo.

„Počas zásahu bolo evakuovaných asi 1300 zamestnancov. Zastavenie výroby a následné znovuobnovenie činnosti výrobných priestorov spôsobili podniku škody, ktorých presná výška ešte nie je známa,“ uviedla Kocková.

Vďaka operatívnej práci príslušníkov Policajného zboru v Žiline a odboru počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru sa podarilo zistiť a stotožniť odosielateľa výhražnej správy.
„Na obvineného bol podaný návrh na väzbu a dňa 29. septembra ho sudca Okresného súdu v Žiline vzal do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v rozsahu od dvoch do ôsmich rokov,“ doplnila Kocková.

Polícia naďalej aktívne pracuje na prípade a ďalšie informácie zverejní, keď to dovolí procesná situácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/ Foto: FB/ Polícia SR - Žilinský kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies