Alžírsko a Niger rokujú o projekte transsaharského plynovodu

NETKY.SK • 30 September 2024, 08:07 • 2 min
Alžírsko a Niger rokujú o projekte transsaharského plynovodu

ALGIERS - Alžírsko a Niger rokovali o kľúčových krokoch na urýchlenie projektu transsaharského plynovodu (TSGP) počas nedeľňajšej návštevy nigerského ministra ropného priemyslu Sahabiho Oumaroua v Alžíri.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny potvrdili svoj záväzok k projektu a Niger vyzval na stretnutie ministrov na vysokej úrovni z Alžírska, Nigeru a Nigérie, aby prediskutovali ďalšie kroky. TSGP je 4 000 km dlhý plynovod spájajúci Alžírsko, Nigériu a Niger. Napojil by sa na existujúce alžírske siete plynovodov a umožnil by vývoz zemného plynu do Európy.

Cieľom projektu je zvýšiť energetickú bezpečnosť, podporiť regionálny hospodársky rozvoj a posilniť energetickú spoluprácu medzi týmito tromi krajinami.

Okrem ropovodu sa v rozhovoroch skúmali aj spôsoby posilnenia spolupráce v oblasti energetiky medzi Alžírskom a Nigerom vrátane pokroku v prieskume ropného ložiska Kafra, ktoré sa nachádza na severe Nigeru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Punch Newspapers
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies