Testovanie 9 a maturitné skúšky v školskom roku 2024/2025: Poznáme termíny

NETKY.SK • 30 September 2024, 08:31 • 2 min
Testovanie 9 a maturitné skúšky v školskom roku 2024/2025: Poznáme termíny

BRATISLAVA - Deviataci budú svoje vedomosti overovať 19. a 20. marca 2025 počas Testovania 9, zatiaľ čo maturanti absolvujú písomnú časť maturitných skúšok od 11. do 14. marca 2025. Pre tých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť riadneho termínu, sú pripravené náhradné dátumy na začiatku apríla.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V školskom roku 2024/2025 čakajú žiakov základných a stredných škôl na Slovensku tradičné celonárodné testovania a maturitné skúšky. Podľa Sprievodcu školským rokom 2024/2025, ktorý zverejnilo Ministerstvo školstva, výskumu, vedy a mládeže SR, sa Testovanie 9 pre žiakov deviateho ročníka základných škôl uskutoční 19. a 20. marca 2025.

Deviataci budú prvý deň testovaní z matematiky, slovenského jazyka a literatúry alebo maďarského jazyka a literatúry na školách s vyučovacím jazykom maďarským. Nasledujúci deň budú písať testy zo slovenského jazyka a literatúry (na školách s vyučovacím jazykom maďarským) alebo z ukrajinského jazyka a literatúry (na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským).

Na tomto testovaní sa zúčastnia aj žiaci štvrtého ročníka osemročných gymnázií. Ak niektorí žiaci nebudú môcť absolvovať testy v stanovených termínoch, pre nich je pripravený náhradný termín, a to 2. a 3. apríla 2025.

Stredoškoláci budú svoje vedomosti získané počas štúdia overovať od 11. do 14. marca 2025, kedy sa uskutoční externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky. Ak maturanti nebudú môcť z objektívnych dôvodov absolvovať skúšku v riadnom termíne, majú k dispozícii náhradný termín v dňoch 8. až 11. apríla 2025.

Po absolvovaní písomných častí sa stredoškoláci budú musieť pripraviť na ústne maturity, ktorých termín určia regionálne úrady školskej správy v období od 26. mája do 13. júna 2025.

Celoštátne testovanie piatakov sa tento školský rok zameria na overenie vedomostí z matematiky, slovenského jazyka a literatúry. Na základných školách s vyučovacím jazykom maďarským budú žiaci testovaní aj z maďarského jazyka a literatúry.

Tento typ testovania umožňuje získať prehľad o úrovni vedomostí žiakov v piatom ročníku a poskytuje školám cenné informácie na zlepšenie vzdelávacieho procesu.

Školský rok 2024/2025 tak prinesie pre slovenských žiakov viacero výziev a príležitostí preukázať svoje znalosti a pripravenosť na ďalší stupeň vzdelávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MŚVVaM SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies