Kam sa s deťmi vybrať na najlepší jesenný výlet

NETKY.SK • 1 Október 2024, 17:16 • 2 min
Kam sa s deťmi vybrať na najlepší jesenný výlet

Zvieracie farmy, bazény a aquaparky, rozprávková cesta lesom - to všetko môžete zažiť na jeseň s deťmi na najkrajších miestach Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ak vaše ratolesti nevedie obsedieť doma a rady s vami spoznávajú nové atrakcie a neobjavené kúty Slovenska, vyberte si niektorý z našich tipov na veselý rodinný výlet. Možno vás inšpiruje k prežitiu nezabudnuteľného októbrového víkendu. 

Minizoo, Čertov

Až pri českých jazerách, uprostred hôr Javorníky leží malebný rodinný hotel Čertov, ktorý je ako stvorený pre pobyt s deťmi. V tunajšom hotelovom lesíku nájdu skvelý outdoor park s preliezkami a lanovkou, viaceré vonkajšie aj vnútorné ihriská, bohato vybavenú spoločenskú miestnosť, možnosť požičať si kolobežky, bicykle.

No deti asi najviac poteší tunajšie minizoo s kozami, ovcami. lamami i domácim vtáctvom. Rodičia si zasa užijú tunajšie skvelé spa, bazénový svet, sauny, masíže, ale aj pivné kúpele. V rezorte si môžete zahrať petang, bowling, šípky, biliard, tenis, vychýrená je aj tunajšia reštaurácia. 

 

 

Obrazok
Zdroj: certov.eu

Kinderland, Stará Lesná

V relatívne novom hoteli Lesana v Starej Lesnej s očarujúcim výhľadom na Lomnický štít si príde na svoje takisto celá rodina. Nádherné prostredie ponúka ideálny východiskový bod pre viaceré prechádzky, hotel je vybavený perfektnou kuchyňou aj izbami, tunajší wellness vás očarí bazénom so slanou vodou a soľnou jaskyňou. 

Deti určite dostane Kinderland - raj pre najmenších s neobmedzeným vstupom a mnohými ihriskami, šmýkačkami, preliezkami, kútikom s farebnými guľôčkami, trampolínami, air hockeyom, stolným tenisom a množstvom ďalších spoločenských hier. 

Obrazok
Zdroj: tatry.sk

Thermalpark Dunajská Streda

Ak sú vaše deti vyslovene vodné živly, využite ešte pred zimou návštevu jedného z najobľúbenejších a najnavštevovanejších slovenských rekreačných stredísk a aquaparkov na Slovensku - Thermalpark v Dunajskej Strede.

Na ploche 18 hektárov tu nájdete 4 vnútorné a 6 vonkajších bazénov, termálna voda s teplotou do 39 °C, ktorá sa nachádza až v troch bazénoch, má priaznivé účinky hlavne na pohybové ústrojenstvo.

Najmenší sa určite zamilujú do detského bazénu so zábavnou šmykľavkou a siedmimi toboganmi. určite nevynechajte vodný zážitkový park Wibit na tunajšom jazere. Nájdete tu minigolf, stolný tenis, vonkajší šach, skvelý wellness a saunový svet. 

Obrazok
Zdroj: slovakia.travel

Rozprávkový les, Žilina

Táto atrakcia patrí do oddychového komplexu služieb Panoramapark v Nezbudskej Lúčke. V nádhernom prostredí Malej Fatry pri Žiline, neďaleko hradu Strečno sa môžete ubytovať v útulných zrubových apartmánoch, alebo v izbičkách priamo v korunách stromov. 

Tunajší rozprávkový les je dlhý jeden kilometer, na čarovnej ceste stretnete okrem rozprávkových postavičiek aj živé zvieratá - psíky, somáriky, kravičky. Súčasťou rodinného komplexu je okrem lákavých detských ihrísk aj reštaurácia Koliba, či terasa Waikiki s nádherným výhľadom. 

Obrazok
Zdroj: tikzilina.sk

Botanická záhrada, Bratislava

Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta môžu navštíviť v tomto peknom jesennom období tunajšiu obľúbenú botanickú záhradu, ktorá určite poteší aj oko detského návštevníka. 

Možno ste nevedeli, že práve bratislavská bola prvou botanickou záhradou na Slovensku, jej história siaha už do 17. storočia, kedy arcibiskup Lippay dal upraviť park pri arcibiskupskom paláci do špeciálnej podoby. Dnes nájdete na viac ako 7,5 ha vyše 5 000 druhov rôznych cudzokrajných rastlín. 

Na jeseň je záhrada obzvlášť pekná. Nevynechajte určite tunajšie skleníky, ktoré vás krásou a bohatstvom flóry prenesú atmosférou priamo do horúceho pralesa. Prejdite sa bambusovým lesom, bylinkovou záhradou, deti určite poteší lotosové jazierko či leknové jazierko, kde možno zbadajú ryby. 

Obrazok
Zdroj: ezahorie.sk

Haluzická tiesňava

Ak máte doma malých objavovateľov a dobrodruhov, určite ich poteší výlet do Haluzickej tiesňavy. Obec Haluzice v nádhernom prostrdí kopaníc, v Bošáckej doline vás očarí pôsobivou zrúcaninou prastarého románskeho kostolíka na kraji dediny. Popri ňom vedie túra Haluzickou tiesňavou. Je to unikátny prírodný útvar s úžľabinou, vyhĺbenou miestnym potokom.

Prechádzka ponúka viacero vodopádov, všade prítomný husto porastený brečtan vytvára scenérie, akoby ste sa miestami ocitli niekde v brazílskom pralese. Deti majú túto trasu veľmi rady, pretože je skutočne úchvatná, rozprávková a tak trochu dobdrodružná. Trasa vôbec nie je dlhá (cca pol hodina) ani náročná, no odporúčajú sa gumáky. 

Výlet ukončite výstupom na rozhľadňu Hájnica cca pol hodinu z obce, kam vedie cesta nádherným krajom západoslovenských kopaníc.

 

Obrazok
Zdroj: cestujzamenej.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: slovakia.travel, Foto: babymagazin.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies