Do Žiliny po novom rýchlejšie a plynulejšie: Otvorili ďalší úsek križovatky Lietavská Lúčka + VIDEO

NETKY.SK • 1 Október 2024, 17:04 • 2 min
Do Žiliny po novom rýchlejšie a plynulejšie: Otvorili ďalší úsek križovatky Lietavská Lúčka + VIDEO

ŽILINA - Vodiči smerujúci do Žiliny sa môžu tešiť na plynulejšiu a bezpečnejšiu cestu. Národná diaľničná spoločnosť sprístupnila nový úsek križovatky D1 Lietavská Lúčka, ktorý umožňuje pohodlný vstup do mesta plnohodnotným dvojpruhom. Denne takto prejde až 2500 vozidiel, čo odstránilo doterajšie dopravné obmedzenia a zlepšilo prístup do Žiliny z diaľnice D1.

slovakia

left justify in out

Osobná aj nákladná doprava má teraz rýchlejší a komfortnejší vstup do Žiliny z diaľnice D1 vďaka otvoreniu ďalšej časti križovatky D1 Lietavská Lúčka. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sprístupnila tento nový úsek v pondelok 30. septembra večer.

Ako uviedol hovorca NDS Tomáš Ferenčák, po novom môžu vozidlá vstupovať do Žiliny plnohodnotným dvojpruhom, čím sa odstránilo doterajšie dočasné riešenie, pri ktorom bola doprava na D1 už pred tunelom Žilina vedená v jednom pruhu.

Počas finalizácie stavebných úprav sa súčasne vykonávala aj údržba tunelov, aby sa minimalizovali dopravné obmedzenia. Pred samotným sprejazdnením križovatky bolo potrebné uskutočniť funkčné testy v tuneloch, nastaviť detekčné systémy a demontovať dočasné zariadenia.

Súčasťou prác bola aj inštalácia dopravného značenia, montáž betónových zvodidiel, osadenie smerových dosiek a dôkladné čistenie celej komunikácie.

Otvorenie tejto časti križovatky výrazne zlepšuje plynulosť dopravy, keďže denne prejde týmto úsekom v smere do Žiliny približne 2 500 vozidiel. Tento krok zvyšuje nielen komfort, ale aj bezpečnosť vodičov, pričom plne funkčný dvojpruh umožňuje rýchlejší a efektívnejší prejazd do mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NDS, Foto: zilina.sp21.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies