Po rokoch si s Írom konečne vyrovná účty: Samuraj Cigánik sľubuje na PML 11 predčasné ukončenie! + VIDEO

NETKY.SK • 2 Október 2024, 10:13 • 3 min
Po rokoch si s Írom konečne vyrovná účty: Samuraj Cigánik sľubuje na PML 11 predčasné ukončenie! + VIDEO

Atraktívny jedenásty turnaj z dielne neustále napredujúcej slovenskej organizácie PML je už za rohom, a tak sú bojovníci v záverečných fázach svojich príprav. V prvú októbrovú sobotu sa nielen šalianski fanúšikovia môžu tešiť aj na vyhrotený MMA stret medzi talentovaným Tomášom Cigánikom (2-2) a nevyspytateľným Aaronom McDonaldom (1-1). Pikantné korenie tomuto súboju navyše dodáva zaujímavá spoločná história. Uvidíme brutálne KO?

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo pre „Ciga“ pôjde o debut v projekte Tomáša Tadlánka, “Macavelli“ je odhodlaný nadviazať na svoju úspešnú májovú premiéru proti Radoslavovi Lachkému (1-1), ktorého ukončil submisiou v druhom kole. Reprezentant trnavského Spartakus Fight Gymu (SFG) mal preto jedinečnú šancu naštudovať si silné i slabé stránky svojho írskeho oponenta. Nuž, to napokon nebolo nutné. Obaja totiž o sebe vedia viac než dosť a po rokoch konečne dostanú šancu na vyrovnanie účtov.

Svojho súpera registrujem už dlho, pretože ešte pred príchodom do SFG som žil v Írsku a mali sme mať spolu zápas v organizácii Clan Wars, kde sme boli obaja šampióni. Pokazil to však COVID,“ prezradil prekvapivo sympatický Cigánik v relácii Po Stopách Bojovníka PML a ďalej sa sebavedomo zamyslel nad samotným priebehom sobotného predstavenia: „Keďže som sa teda na tohto súpera raz pripravoval, poznám ho veľmi dobre. Má šialený, agresívny štýl a myslím, že to bude komplexný duel. Obaja chceme ísť po knokaute, a tak to skončí pred limitom. Som presvedčený, že s víťazstvom na mojej strane.

Po vzore hviezdneho Jiřího Procházku

Hoci Tomáš počas dospievania hrával dlhé roky hokej, v zmiešaných bojových umeniach našiel zmysel svojej existencie. Bojové športy pre neho nie sú iba profesiou, no takisto životným štýlom. V napredovaní mu dokonca pomáha špecifická metóda, ktorú v našich končinách nevidíme vôbec často.

Držím sa nejakých pravidiel, samurajských kódexov, ktoré som si osvojil. Baví ma to a napĺňa to moju cestu bojovníka. Samozrejme, niečo sa nedá dodržiavať, keďže sme v inom storočí, no snažím sa nejaké pravidlá vybrať a pevne sa ich držať,“ povedal otvorene slovenský samuraj.

Pochopiteľne, azda všetkým pozorným priaznivcom MMA je jasné, že tento spôsob života preslávil najmä hviezdny český zápasník Jiří Procházka (30-5-1). Bývalý šampión UFC je z toho dôvodu pre Cigánika veľkým vzorom.

Dostal som sa k tomu tak, že som začal počúvať podcasty od “BJP“. On opisoval knihu Päť kruhov, ktorú dostal od svojho trénera a veľmi ma to chytilo. Kamarát mi následne objednal toto dielo a vytrhol som si odtiaľ nejaké veci. Čím viac som tú knihu čítal, tým som v tom bol ponorený hlbšie a hlbšie,“ priznal “Cigo“ na záver, čo ho priviedlo na unikátnu samurajskú cestu.

Okrem stretu Cigánik vs. McDonald sa však diváci v Šali 5. oktróbra na podujatí PML 11 môžu na ďalších trinásť nabitých súbojov. Na juhu Slovenska nebudú chýbať hviezdne mená z MMA ako Robert Pukač (16-13-1) či Roman Paulus (7-4) a postojársku časť večera obohatia napríklad vystúpenia Jakuba Ertela (5-1) so Štefanom Mészárosom (21-10) či hlavný ťahák celého turnaja – František Puraš (7-1-1) vs. Alex Fernandez (28-7-2). Lístky nájdete v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies