Slovan Bratislava 0:4 Manchester City, Góly +VIDEÁ ROZHOVOR

NETKY.SK • 2 Október 2024, 09:57 • 2 min
Slovan Bratislava 0:4 Manchester City,  Góly +VIDEÁ ROZHOVOR

Manchester City si na ihrisku Slovana Bratislava pohodlne zabezpečil prvé víťazstvo v Lige majstrov, po dominantnom triumfe 4:0. Hoci sa Slovan snažil a už v úvode zápasu mal šancu prekvapiť favorita, rozdiel v kvalite bol zrejmý. Ilkay Gundogan, Phil Foden, Erling Haaland a náhradník James McAtee rozhodli o osude zápasu, zatiaľ čo Slovan, hrajúci svoj prvý domáci duel v tejto prestížnej súťaži, sa mohol tešiť aspoň z toho, že nezopakoval väčší debakel.

slovakia

left justify in out

Belasí začali hneď od začiatku a už v druhej minúte si vypracovali veľmi peknú šancu, keď sa po nádhernej prihrávke vysunul Marko Tolic a strieľal len tesne vedľa.
Ak sme aj Citizens prekvapili, bolo jasné, že od tohto momentu už nebudú chcieť nechať nič na náhodu, a tak veru aj bolo.

Prišla ôsma minúta a Ilkay Gundogan rozosmútil belasých po krásnom kope spoza šestnástky. Bol to jeho prvý zásah, odkedy sa v lete vrátil do klubu.

Phil Foden, mimochodom hráč sezóny 2023-24 Premier League, potom  zdvojnásobil ich vedenie krásnou strelou v 15. minúte . A aj keď prvé dva góly padli už počas začínajúcej štvrťhodiny a vyzeralo to na vyšší debakel, Slovan sa nedal a viac gólov v prvom polčase už za chrbát brankára Dominika Takáča nepustil.

 

Slovan sa ťažko dostával z vlastnej polovice a bol vďačný za to, že v jednostrannom prvom polčase, aký ste mohli vidieť, trikrát zmarilo nádeje City drevené brvno.
 
Prišiel však druhý polčas a presadil sa aj hviezdny Haaland,  ktorý strelil už svoj 42. gól v 41. súťažnom vystúpení.
 
Náhradník James McAtee potom pridal 16 minút pred koncom štvrtý gól, ktorý bol jeho prvým gólom za klub.

Celkovo to bol pre Slovan, ktorý hostil svoj prvý zápas v Lige majstrov, triezvy zážitok, ale na druhej strane musí byť rád, že udržal relatívne solídny výsledok a nesklamal svojich fanúšikov ako v prípade vystúpenia v Glasgowe.

Čo sa týka ďalších zápasov, Manchester City v sobotu hostí Fulham v Premier League a Slovan sa postaví proti AS Trenčín v rovnaký deň.

3. kolo ligy majstrov sa následne uskutoční 22. novembra. Slovan sa postaví Girone, zatiaľčo Citizens si zmerajú sily s našimi bratmi zo Sparty Praha, a to nasledujúci deň, 23. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Eurosport, Foto: Jakub Kotian
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies