UFC 307 sa blíži: Alex Pereira môže opäť lámať rekordy! +VIDEÁ

NETKY.SK • 2 Október 2024, 16:07 • 2 min
UFC 307 sa blíži: Alex Pereira môže opäť lámať rekordy!  +VIDEÁ

Prvým z dvoch októbrových podujatí UFC je UFC 307, ktoré sa uskutoční už túto sobotu v Delta Center v Salt Lake City, s hlavnou kartou vysielanou na kanáli Voyo. Pre Alexa Pereiru to môže byť čerešnička na torte a prepis ďalších rekordov, ktoré sú to?

slovakia

left justify in out

Alex Pereira vs. Khalil Rountree

 
Alex Pereira je jedným z najlepších a najšikovnejších zápasníkov súčasnosti. Nikomu inému sa za tak krátku dobu nepodarilo získať titul v dvoch váhových kategóriách a kompletne prečistiť viacero divízii.

Poďme sa spoločne pozrieť na pár faktov,  ktoré môžu opäť meniť históriu MMA.

Pereirových 11 zápasov v MMA pred tým, ako sa stal šampiónom dvoch divízií, je najmenej v histórii spoločnosti a zároveň jeho 7 zápasov v UFC, kým sa stal šampiónom dvoch divízií, je tiež najmenej v histórii spoločnosti.

Pereirových osem zápasov MMA pred tým, ako sa stal šampiónom UFC, je druhý najmenší počet v novodobej histórii po štyroch zápasoch Brocka Lesnara.

 

Pereirove dve, po sebe idúce obhajoby titulu UFC sú druhým najväčším počtom obhajob medzi súčasnými šampiónmi
Pereirove dve, po sebe idúce obhajoby titulu UFC sú druhým najväčším počtom obhajob medzi súčasnými šampiónmi
Zdroj: X

Pereira sa stane prvým, kto v roku 2024 nastúpi na tri zápasy o titul šampióna UFC.

Pereira sa môže stať siedmym bojovníkom, ktorý zaznamená tri obhajoby titulu UFC v jednom kalendárnom roku.

Pereira môže vytvoriť nový rekord, v najkratšom čase medzi tromi obhajobami titulu UFC, ktorý je 175 dní. Ronda Rouseyová momentálne drží rekord so 189 dňami.

Pereirove dve, po sebe idúce obhajoby titulu UFC, sú druhým najväčším počtom obhajob medzi súčasnými šampiónmi, za Islamom Machačovom (tri).
 
Pereira má bilanciu 4-0, odkedy v júli 2023 prestúpil do poloťažkej váhy.

Pereirova séria štyroch víťazných zápasov v ľahkej váhe UFC, je tretia najdlhšia aktívna séria v tejto divízii, za Carlosom Ulbergom (šesť) a Rountreeom (päť). Taktiež získal 9 zo svojich 11 kariérnych víťazstiev zastavením rozhodcom (stoppage).

 

     

Čo sa týka jeho súpera, Američana Khalila Rountreeho, jeho päťzápasová víťazná séria v ľahkej váhe UFC,  je po Ulbergovi (šesť zápasov), druhou najdlhšou aktívnou sériou v divízii.

Rountreeho sedem víťazstiev knokautom v polotažkej váhe UFC, je tretím najväčším počtom v histórii divízie po Chuckovi Liddellovi (deväť) a Mauriciovi Ruovi (osem).

Rountreeho 13 knokautov v poloťažkej váhe UFC, je tretí najvyšší počet v histórii divízie za Liddellom (14) a Ruom (14).

Rountreeho štyri knockdowny v UFC 236, sú rekordom jedného zápasu v poloťažkej váhe UFC.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMA Junkie, Foto: Cosm
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies