Viac ako 150 ľudí zachránili po nešťastí prevrátenej lode v strednej Nigérii

NETKY.SK • 2 Október 2024, 17:09 • 2 min
Viac ako 150 ľudí zachránili po nešťastí prevrátenej lode v strednej Nigérii

ABUJA - Podľa jedného z úradníkov sa od stredajšieho rána podarilo zachrániť približne 150 ľudí, ktorí sa v utorok stratili pri nehode lode v štáte Niger v strednej Nigérii.

slovakia

left justify in out

Zachránené osoby sa nachádzali na palube dreveného člna, ktorý prevážal približne 300 cestujúcich, väčšinou žien a detí, keď sa prevrátil na rieke Niger proti prúdu priehrady Jebba v oblasti miestnej vlády Mokwa, uviedol Abdullahi Baba-Arah, generálny riaditeľ agentúry pre krízové riadenie štátu Niger.

Úspešná záchrana 150 ľudí sa pripisuje rýchlej reakcii dobrovoľníkov vrátane miestnych potápačov a miestne orgány zintenzívnili pátracie a záchranné operácie po ľuďoch, ktorí sú stále nezvestní, uviedol Baba-Arah.

Obete sa v čase nehody vracali z náboženskej slávnosti v inej komunite v štáte Niger. Presná príčina nehody sa stále vyšetruje, uviedol Baba-Arah.

Nehody lodí sú v Nigérii bežné, často v dôsledku preťaženia, nepriaznivých poveternostných podmienok a prevádzkových chýb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: TV360 Nigeria
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies