Fapšo pozná meno súpera pre svoj MMA debut: Pôjde len o jednorazovú záležitosť?

NETKY.SK • 2 Október 2024, 18:03 • 2 min
Fapšo pozná meno súpera pre svoj MMA debut: Pôjde len o jednorazovú záležitosť?

Nadchádzajúci galavečer RFA 18, na ktorom sa objaví množstvo lokálnych bojovníkov i hviezd európskeho formátu. Jedným z hlavných ťahákov večera bude Sebastián Fapšo, ktorého čaká premiéra pod MMA pravidlami. Celé podujatie prebehne 19. októbra na Zimnom štadióne v Žiline. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Profi debut aj pre jeho súpera

Fapša vyzve moldavský bojovník Papa Constantin, ktorého takisto čaká jeho prvý zápas medzi profesionálmi. Fapšo doposiaľ nikdy nezápasil na zemi a novinkou budú preňho aj 5-minútové kolá.
 
5-minútové kolá budú jeden z najvýznamnejších faktorov, keďže ja som bol zvyknutý na 3-minútové kolá a bol som zvyknutý na úplne iný výkon. V tých 5-minútových si to musíš rozdeliť, aby si to udýchal. Keď sa postavím, tie svaly sú úplne vyťahané. Je to úplne iný šport,“ opisuje slovenský bojovník.
 
Je zrejmé, že nech by Fapšo čelil úplne akémukoľvek súperovi, jeho hlavnou stratégiou by bolo ťahať súboj na zem. Ani na nej však považskobystrický vôbec nie je márny. „Najprirodzenejšie mi ide wrestling, pretože je to dynamické a výbušné a proste ma to aj najviac baví. Ale aj grappling má niečo do seba a mám rád, keď sa robí kompletné MMA,“ zhodnotil rodák spod Tatier.

Takmer na domácej pôde

Najväčšiu podporu v metropole severného Slovenska bude mať bezpochyby práve Sebastián Fapšo. Považskobystrický bojovník zápasil celú svoju kariéru v postoji, no tentokrát sa rozhodol vyjsť z komfortnej zóny. V Žiline, ktorá je vzdialená len 30 kilometrov, očakáva masívnu podporu. „Je to blízko môjho rodného mesta. Príde ma pozrieť veľa známych aj ľudia, ktorí ma poznajú zo sociálnych sietí,“ avizuje bojovník s prezývkou „Tank.“
 
Najväčšou otázkou bude, či Fapšov MMA debut bude len jednorazová záležitosť. Samotný bojovník sa ďalším zápasom vôbec nebráni. „Moje plány v MMA sú zlepšovať sa, vyhrávať a ukázať, že nie je zhoda náhod, že som tu jeden z najlepších v postoji. Chcem to dokázať aj v MMA a ukázať, že bojové športy sú niečo, pre čo som sa narodil,“ povedal odhodlaný rodák z Považskej Bystrice. Či ale vôbec zvládne úvodnú prekážku, zistíme až 19. októbra. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies