Veľké prekvapenie: Kráľovský Real padol v Lille +VIDEO

NETKY.SK • 3 Október 2024, 09:53 • 2 min
Veľké prekvapenie: Kráľovský Real padol v Lille +VIDEO

Real Madrid zažil v Lille tvrdú porážku, ktorá ukončila ich 36-zápasovú neporaziteľnosť v Európe. Napriek viacerým debutom v základnej zostave tím nedokázal nájsť rytmus a Lille si postupne získavalo kontrolu nad zápasom. Brankár Chevalier predviedol svoj životný výkon, zatiaľ čo Madridčania sa trápili s taktikou aj organizáciou hry.

slovakia

left justify in out

Stalo sa to v Lille, ale mohlo sa to stať na ktoromkoľvek ihrisku, na ktorom Real Madrid v tejto sezóne hral, pretože začal sezónu na pokraji porážky a nedokázal nájsť ten správny recept, pomocou ktorého by sa zorganizoval a kontroloval hru. A tak na štadióne Pierre-Mauroy, poslední európski šampióni kapitulovali po 36 zápasoch bez prehry.
 
Sotva potrápili Lille, nerešpektovali taktiku, ktorú nedokázali sledovať, a oddali sa chaosu. Potom vyprodukovali niekoľko nebezpečných ,,minút,, a nasledoval príval lôpt do poľa, ktoré sa stretli s presnosťou  brankára Chevaliera. Ten mimochodom, hral životný zápas a Realu nič nedaroval.

Mladý turecký supertalent Arda Guler bol spolu s o rok starším Endrikom, hviezda zápasu a chýbalo len málo k tomu aby skóroval.
Mladý turecký supertalent Arda Guler bol spolu s o rok starším Endrikom, hviezda zápasu a chýbalo len málo k tomu aby skóroval.
Zdroj: Turkiye Today

Real prišiel do Lille s viacerými premiérami v základnej jedenástke. Lunin a Camavinga odohrali svoje prvé minúty a mladučký talent Endrick absolvoval svoj prvý štart, zatiaľ čo na lavičke boli Rodrygo a Mbappé, ktorý sa zdal byť zdravotne už v poriadku.  Lille, napriek tomu, že sa ocitlo s dierami vo svojom strede, postupne prevzalo kontrolu nad loptou.

Hra Los Blancos bola sledom nesúvislých impulzov. Stred ihriska bol opäť miestom, kde sa nič nevyvíjalo. Lille si však tento priestor vybojovalo a Madridčania boli akoby odstavení. Ani Valverde, ani Tchouameni, ani Camavinga nedokázali stmeliť tím. A Bellingham a Vinicius sa takmer vôbec neobjavili. Aspoň talentovaný Endrick predvádzal svoju nespútanú mladícku energiu a spolu s náhradníkom z lavičky, sedemnásťročným Ardom Gulerom z Turecka zahanbili aj starých harcovníkov a prakticky boli najlepší hráči Realu.

 

 

Lille naďalej tlačilo. Potom prišiel voľný kop pri hranici pokutového územia, o ktorý sa postaral Žegrov. Vystrelil do priestoru preplneného bielymi dresmi a trafil ľavú ruku Camavingu, čo uniklo rozhodcovi, ale nie kontrole VAR. Lunin sa opäť ocitol pred Jonathanom Davidom, ale tentoraz ho Kanaďan oklamal a Lille išlo do prestávky s vedením.


Madrid sa nechytal. A začali sa topiť v trampotách. Hoci našli spôsob, ako rozohrať niekoľko posledných útokov, bolo už neskoro. A tak sa stalo že Dávid porazil Goliáša, a my fanúšikovia, napäto očakávame tretí hrací deň.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: El Pais, Foto: Real Madrid/ X
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies