Policajné razie v bratislavských kluboch: Spolupráca a vyhodnotenie situácie

NETKY.SK • 3 Október 2024, 09:52 • 2 min
Policajné razie v bratislavských kluboch: Spolupráca a vyhodnotenie situácie

BRATISLAVA - Policajné razie v bratislavských kluboch vyvolali diskusie o primeranosti zásahov a ich dopade na návštevníkov podujatí. Policajný prezident Ľubomír Solák sa stretol s kľúčovými predstaviteľmi mesta, aby prehodnotili a zefektívnili postupy výkonu policajných akcií. Zásahy, ktoré viedli k zadržaniu niekoľkých osôb a zaisteniu drog, však vyvolali obavy a otázky týkajúce sa bezpečnosti a zachovania slušného prostredia v hudobných kluboch.

slovakia

left justify in out

V Bratislave sa v posledných dňoch uskutočnili razie v niekoľkých hudobných kluboch, čo vyvolalo množstvo diskusií a otázok týkajúcich sa primeranosti týchto zásahov. Policajný prezident Ľubomír Solák sa stretol s kľúčovými predstaviteľmi mesta, vrátane prezidenta Finančnej správy Jozefa Kissu, náčelníka Mestskej polície Bratislava Miroslava Antala a primátora Matúša Valla.

Hlavným cieľom tohto stretnutia bolo prehodnotiť a zefektívniť postupy výkonu policajných akcií, aby sa minimalizoval negatívny dopad na ľudí, ktorí sa nedopúšťajú protiprávnej činnosti.

Podľa informácií z oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru si takéto akcie vyžadujú zložitú procedúru, ktorá sa môže dotknúť návštevníkov podujatí a prevádzkovateľov podnikov. "Uvedomujeme si, že registrácia tržieb podnikmi je dôležitá," uviedlo prezídium.

Počas poslednej razie policajti zaistili niekoľko plastových vreciek s bielou kryštalickou látkou a obmedzili osobnú slobodu piatich osôb. Tieto zásahy však vyvolali obavy a otázky týkajúce sa ich primeranosti.

Hovorca Bratislavy, Peter Bubla, vyjadril, že mesto sa ostro vyhraňuje voči niektorým interpretáciám razií, ktoré zobrazujú hudobné kluby ako centrá kriminality. "Nie je to tak," dodal, pričom upozornil, že existujú aj iné lokality v Bratislave, kde dochádza k drogovej trestnej činnosti, ktorá ohrozuje obyvateľov.

Mestská polícia, ako uviedla, nebola vopred informovaná o podrobnostiach akcie a jej úlohou bolo zabezpečiť vstup do priestorov. "Mestskí policajti a policajtky sú vybavení telovými kamerami, ktoré zaznamenávajú ich konanie," doplnil vedúci oddelenia komunikácie MsP Peter Borko.

Týmto spôsobom sa zabezpečuje, aby sa policajti správali úctivo a slušne, pričom sa plánuje prehodnotiť potreba účasti Mestskej polície na podobných akciách v budúcnosti.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa vo svojich vyjadreniach zameral na otázku boja proti drogám, oznámil, že polícia bude voči drogovej trestnej činnosti v kluboch a školách pristupovať veľmi tvrdo. Týmto spôsobom sa očakáva posilnenie opatrení na ochranu verejnosti a zlepšenie situácie v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: dnes24.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies