Izraelský nálet zničil sklad zbraní v sýrskom meste Džableh + VIDEÁ

NETKY.SK • 3 Október 2024, 10:14 • 2 min
Izraelský nálet zničil sklad zbraní v sýrskom meste Džableh + VIDEÁ

DAMASK - Vo štvrtok pred svitaním izraelské bezpilotné lietadlo zaútočilo na sklad zbraní v pobrežnom sýrskom meste Džableh a zničilo ho, informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Útok uskutočnený prostredníctvom bezpilotných lietadiel a rakiet z vojenských lietadiel zrovnal sklad so zemou a spôsobil mohutné výbuchy, ktoré bolo počuť na veľké vzdialenosti, uviedla skupina pozorovateľov so sídlom v Spojenom kráľovstve.

Skupina dodala, že sýrska protivzdušná obrana a ruské sily reagovali na útok v priebehu 40 až 50 minút. Sklad sa nachádza v blízkosti leteckej základne Hmeimim, najväčšej ruskej leteckej základne v Sýrii, ktorá sa nachádza v severozápadnej provincii Latakia.

Bezprostredne neboli hlásené žiadne obete. Hoci neexistuje žiadne oficiálne potvrdenie, provládne rádio Sham FM uviedlo, že zvuky, ktoré bolo počuť na oblohe nad Džablehom, boli zvuky protivzdušnej obrany zachytávajúcej ciele pri pobreží.

Dodala, že hasičské tímy sa vydali na miesto v blízkosti Džablehu po tom, ako z neho videli stúpať stĺpy ohňa, ale neposkytla žiadne informácie o jeho povahe.

Tento najnovší útok nasledoval po sérii izraelských leteckých útokov v Sýrii tento týždeň. V stredu pri izraelskom nálete na rezidenciu v západnej štvrti Mazzeh v Damasku zahynuli dvaja libanonskí štátni príslušníci vrátane Hasana Džafara Kasíra, zaťa zosnulého vodcu Hizballáhu Sajjida Hasana Nasralláha.

V utorok izraelská raketa zasiahla miesto vzdialené asi 500 metrov od stredajšieho cieľa, pričom zahynuli traja ľudia vrátane novinára a deväť ďalších utrpelo zranenia.

Izrael často podniká letecké útoky v Sýrii, pričom sa zameriava na pozície, ktoré sú podľa neho napojené na Irán a Hizballáh.

Ľudia stoja na mieste izraelského leteckého útoku, ktorého terčom bola obytná budova na predmestí Mezzah v západnej časti Damasku, podľa sýrskych štátnych médií, Sýria 2. októbra 2024.
Ľudia stoja na mieste izraelského leteckého útoku, ktorého terčom bola obytná budova na predmestí Mezzah v západnej časti Damasku, podľa sýrskych štátnych médií, Sýria 2. októbra 2024.
Zdroj: China Daily


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: A News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies