Výrobca zásobníkov na teplú vodu DEJONG zahájil výstavbu závodu v Prešove

NETKY.SK • 3 Október 2024, 17:46 • 2 min
Výrobca zásobníkov na teplú vodu DEJONG zahájil výstavbu závodu v Prešove

PREŠON - DEJONG, ktorý pôsobí ako samostatná obchodná jednotka v rámci Rheem Global Water, ukončil proces výberu miesta pre svoj nový závod. Ako svoju lokalitu si spoločnosť vybrala CTPark Prešov Sever. Na pozemku s rozlohou 43,5 hektára a celkovou prenajímateľnou plochou (GLA) 200 000 m² sa už začala výstavba.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť plánuje po dokončení závodu vytvoriť stovky pracovných miest, pričom prvé nábory už prebiehajú a budú pokračovať v nasledujúcich mesiacoch.

Riaditeľ závodu DEJONG Slovakia Lee Fletcher zdôrazňuje, že zahájenie stavby v Prešove predstavuje významný míľnik na ceste, ktorá spojí priemyselné inovácie s úctou k slovenským hodnotám a tradíciám.

„DEJONG si vybral východné Slovensko pre kvalifikovanú a viacjazyčnú pracovnú silu, skúsených staviteľov, rozvinutú železničnú a cestnú infraštruktúru a silnú podporu zo strany vlády. Do tohto regiónu sme už výrazne investovali a budeme pokračovať v investíciách v priebehu výstavby našej prevádzky,“ povedal Lee Fletcher.

„Sme hrdí na to, že podporujeme DEJONG v budovaní ich nového závodu v Prešove. Táto investícia je kľúčová pre rastovú stratégiu spoločnosti Rheem v Európe. Spoločne budeme pokračovať v poskytovaní inovatívnych a udržateľných riešení pre vykurovacie systémy pre našich zákazníkov,“ uviedol Arno La Haye, Managing Director Rheem Europe.

obrazok
zahájenie výstavby závodu zásobníkov na teplú vodu DEJONG v Prešove
Zdroj: DEJONG Slovakia
obrazok
zahájenie výstavby závodu zásobníkov na teplú vodu DEJONG v Prešove
Zdroj: DEJONG Slovakia
obrazok
zahájenie výstavby závodu zásobníkov na teplú vodu DEJONG v Prešove
Zdroj: DEJONG Slovakia

DEJONG si prenajal 33 068 m² na dlhodobý prenájom od skupiny CTP. Nový výrobný závod DEJONG v CTPark Prešov Sever, s 29 805 m² výrobnej plochy a 3 263 m² kancelárskej plochy, bude strategickým centrom na uspokojenie rastúceho dopytu po zásobníkoch teplej vody po celej Európe.

„CTP dlhodobo vníma rastový potenciál východného Slovenska. Sme pripravení reagovať na rýchlo rastúci dopyt po priemyselných nehnuteľnostiach. S potešením vítame DEJONG v našom CTParku Prešov Sever. Ide o partnera, ktorý zdieľa našu ambíciu dlhodobého a udržateľného rastu v tomto dynamickom regióne strednej a východnej Európy. Prítomnosť DEJONG v CTParku Prešov Sever významne prispeje k jeho hospodárskemu rastu,“ povedal Peter Čerešník, COO skupiny CTP.

DEJONG Slovakia v posledných mesiacoch výrazne pokročil v procese prípravy výstavby svojho závodu. Pred jej zahájením bola dokončená dizajnová fáza a boli obsadené kľúčové manažérske pozície spoločnosti na Slovensku.

„Predstavili sme náš manažérsky tím na kľúčové pozície, ktoré budú zodpovedné za dohľad nad výstavbou a budúcou prevádzkou DEJONG Slovakia. Sme na dobrej ceste k spusteniu našej prevádzky do prvej polovice roku 2026. Nábor na ďalšie kľúčové pozície je v plnom prúde a v nasledujúcich mesiacoch posilníme náš tím,“ pokračoval Fletcher. „Tešíme sa prijatiu zo strany miestnych samospráv, pričom s nimi začíname úzku spoluprácu na zabezpečení plynulej integrácie a vzájomnej podpory.“

V rámci viacfázovej expanzie DEJONG sa očakávajú prvé produkty v roku 2026. Od akvizície spoločnosťou Rheem v roku 2022 spoločnosť DEJONG zdvojnásobila svoju výrobnú kapacitu a investovala do dlhodobého rastu. Výroba na Slovensku umožní spoločnosti DEJONG ďalej rozširovať svoje vedúce postavenie na európskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DEJONG Slovakia, Foto: DEJONG Slovakia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies