Keňa hostí medzinárodnú výstavu cestovného ruchu v snahe zvýšiť počet turistov

NETKY.SK • 3 Október 2024, 19:15 • 2 min
Keňa hostí medzinárodnú výstavu cestovného ruchu v snahe zvýšiť počet turistov

NAIROBI - Kenský prezident William Ruto v stredu otvoril medzinárodnú výstavu cestovného ruchu v hlavnom meste Nairobi a potvrdil svoj záväzok zvýšiť počet turistov prostredníctvom diverzifikácie a cieleného marketingu na rozvíjajúcich sa zdrojových trhoch.

slovakia

left justify in out

Na veľtrh cestovného ruchu Magical Kenya Travel Expo 2024, ktorý je popredným veľtrhom cestovného ruchu vo východnej a strednej Afrike a potrvá do piatku, sa prihlásilo viac ako 4 000 delegátov z celého sveta.

Trojdňového podujatia, ktoré organizovala Keňská rada pre cestovný ruch (KTB), štátna agentúra pre marketing cestovného ruchu, sa zúčastnilo 180 medzinárodných cestovných kancelárií, z toho 75 z Afriky, 37 zo Severnej Ameriky, 26 z Európy a 42 z Ázie a Blízkeho východu.

Ruto ocenil oživenie odvetvia cestovného ruchu po prestávke spôsobenej pandémiou a zároveň uviedol, že výstava bude slúžiť ako platforma na prezentáciu scénických atrakcií Kene vrátane divokej prírody, Veľkej priekopovej doliny, pobrežných pláží a savanových pasienkov.

"Platformy ako Magical Kenya Travel Expo za posledných 14 rokov poskytli spoľahlivú platformu pre obchodné stretnutia, ktorá spája afrických lídrov cestovného ruchu s globálnymi kupujúcimi a spája kenské podniky s aktérmi na medzinárodnom trhu," povedal Ruto.

Podľa ministerstva cestovného ruchu a divokej prírody zaznamenal kenský sektor cestovného ruchu v roku 2023 výrazný nárast, keď počet príchodov dosiahol 2 milióny oproti 1,48 milióna v roku 2022. Východoafrická krajina plánuje, že do konca roka 2024 privíta 3 milióny turistov, a predpokladá, že v priebehu nasledujúcich dvoch až troch rokov dosiahne 5 miliónov návštevníkov.

Ruto uviedol, že niektoré z opatrení vlády na udržanie rastu v sektore cestovného ruchu zahŕňajú modernizáciu dopravných sietí, zjednodušenie vydávania cestovných dokladov a zvýšenie bezpečnosti. Medzitým tiež uviedol, že vláda vytvorila priaznivé prostredie na prilákanie investícií do sektora pohostinstva a zároveň predstavila špecifické produkty, ako sú kultúra, šport, inovácie a archeologické poklady. "Naša kultúrna rozmanitosť, od živých pastierskych tradícií až po starobylé pobrežné kultúry, zvyšuje globálnu príťažlivosť Kene," povedal Ruto a zdôraznil jedinečnú identitu Kene ako kolísky ľudstva.

Ruto dodal, že Keňa zaviedla pracovné povolenie pre digitálnych nomádov, ktoré je určené pre globálnych digitálnych profesionálov a umožňuje im žiť a pracovať a zároveň si užívať prírodné krásy krajiny.

Uviedol tiež, že čoskoro sa zavedie elektronický systém povolení na cestovanie pre tranzitných cestujúcich a cestujúcich s dlhými prestupmi, ktorý umožní cestujúcim v tranzite opustiť letisko a navštíviť neďaleké prírodné zázraky.

Výkonný riaditeľ KTB June Chepkemei uviedol, že počas výstavy cestovného ruchu sa miestni investori stretnú s cestovnými kanceláriami z hlavných zdrojových trhov v Afrike, Európe a Ázii, aby nadviazali partnerstvá, ktoré by mohli zvýšiť príjazdy.

Masajskí dedinčania predvádzajú tradičný tanec v dedine v národnej rezervácii Masai Mara v Naroku v Keni 21. augusta 2024.
Masajskí dedinčania predvádzajú tradičný tanec v dedine v národnej rezervácii Masai Mara v Naroku v Keni 21. augusta 2024.
Zdroj: Xinhua / Wang Guansen


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Han Xu
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies