Zimné výzvy pre imunitu: Odkryte silu prírodných doplnkov

NETKY.SK • 3 Október 2024, 17:04 • 2 min
Zimné výzvy pre imunitu: Odkryte silu prírodných doplnkov

BRATISLAVA - S príchodom chladného počasia mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako posilniť svoj imunitný systém a predchádzať prechladnutiu. Našťastie existuje množstvo prírodných doplnkov a vitamínov, ktoré nám môžu pomôcť prežiť zimné obdobie v dobrej kondícii. V tomto článku vám predstavíme jednoduché, účinné a bezpečné produkty, ktoré podporia vaše zdravie a vitalitu počas zimných mesiacov. Od vitamínu D po bakteriálne kultúry – objavte, čo môže urobiť zimu menej náročnou na vaše zdravie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

S príchodom chladného počasia sa mnohí z nás obracajú na lekárne a predajne so zdravou výživou, aby sa zásobili vitamínmi a minerálmi, ktoré nám pomôžu udržať si zdravie a vitalitu. Zima je obdobím, keď je náš imunitný systém vystavený zvýšenému riziku prechladnutí a chrípky.

Zdroj: freepik.com

Vitamín D: Slnko v kapsuliach

Vitamín D zohráva kľúčovú úlohu v posilňovaní imunitného systému a vstrebávaní vápnika, čo je nevyhnutné pre zdravie kostí a zubov. Okrem toho podporuje hladinu serotonínu, čo môže pomôcť zlepšiť našu náladu počas sychravých zimných dní.

Od jesene do jari je odporúčané užívať až 2 000 IU denne, aby sme zabezpečili dostatočnú ochranu.

Zdroj: kompava.sk

Vitamín C: Prírodný posilňovač imunity

Denné užívanie vitamínu C je jedným z najlepších spôsobov, ako posilniť imunitu a predchádzať prechladnutiu a chrípke.

Klinické štúdie ukazujú, že užitie 1 000 mg vitamínu C môže zvýšiť energetickú hladinu a celkovú vitalitu. Jeho priaznivý účinok na zdravie robí z tohto vitamínu nevyhnutnú súčasť našej zimnej stravy.

Zdroj: freepik.com

Omega-3 mastné kyseliny: Ochrana z hlbokého mora

Tieto nenasýtené mastné kyseliny sú kľúčové pre znižovanie zápalov a podporu funkcie imunitného systému. Rybí olej alebo olej z antarktických kôrovcov poskytujú bezpečný zdroj omega-3 kyselín, pričom odborníci odporúčajú denný príjem 1 000 mg.

Tieto látky majú pozitívny vplyv aj na náladu a duševnú jasnosť.

Zdroj: duolife-eshop.sk

Horčík: Tichý pomocník

Nedostatok horčíka môže mať negatívny dopad na naše zdravie a pohodu. Tento minerál je zásadný pre zdravé kosti, srdcovú činnosť a zníženie krvného tlaku. Odporúčaná denná dávka je 200 až 300 mg, najmä pri prejavoch svalového napätia a poruchách spánku.

Zdroj: herbalu.sk

Vitamíny skupiny B: Energie a odolnosť

Vitamíny skupiny B pomáhajú regulovať množstvo životne dôležitých funkcií a sú nevyhnutné pre zvládanie stresu. Ich pravidelný príjem, najmä v období zvýšenej fyzickej a psychickej záťaže, posilňuje imunitu.

Odporúča sa užívať B-komplex alebo multivitamíny s vyšším obsahom vitamínov B (50 – 100 mg) každé ráno.

Zdroj: myprotein.sk

Echinacea: Zázračná rastlina

Echinacea angustifolia je známa svojou účinnosťou pri prevencii prechladnutí a chrípky. Extrakt z jej koreňa zvyšuje produkciu bielych krviniek, ktoré chránia organizmus pred vírusmi a baktériami.

Zdroj: zahradnici.sk

Bakteriálne kultúry: Zdravie z čriev

Zdravie hrubého čreva má priamy vplyv na našu imunitu. Bakteriálne kultúry podporujú rast prospešných baktérií, ktoré pomáhajú pri trávení a detoxikácii. Pravidelný príjem doplnkov obsahujúcich viacero bakteriálnych kmeňov je dôležitý, najmä v období stresu alebo po užívaní antibiotík.

Zdroj: freepik.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Jamieson, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies