Cez víkend budú nad Slovenskom poletovať šarkany

NETKY.SK • 4 Október 2024, 16:46 • 2 min
Cez víkend budú nad Slovenskom poletovať šarkany

Obľúbené jesenné šarkaniády môžete navštíviť na viacerých miestach

slovakia

left justify in out

Typický symbol a rekvizita jesene - pestrofarebný šarkan, poletujúci v októbrovom vetri bude aj tento rok "hlavnou postavou" viacerých podujatí po celom Slovensku. Ak vy, alebo vaše ratolesti milujú túto jesennú zábavu, vyberte si niektorý z nasledujúcich tipov: 

Šarkany nad stredovekými hradbami

Šarkany budú túto sobotu 5. októbra lietať aj na jednom z najväčších hradov Strednej Európy. Hradná šarkaniáda nad majestátnymi ruinami Spišského hradu bude netypická okrem pôsobivého prostredia tým, že šarkany majú mať historické motívy. 

Súťaž o najkrajšieho šarkana sa bude konať od 11.00 do 15.00, organizátori zo Spišského múzea v Levoči povzbudzujú, aby účastníci popustili uzdu svojej fantázii a ozdobili svojich šarkanov čo najoriginálnejšie. Organizátor chce prilákať na netypickú akciu ľudí všetkých vekových kategórií, spojiť zábavu a rodinný relax s kultúrnym a historickým kontextom tohto miesta.

Šarkany v Bratislave

V bratislavskej štvrti Lamač budú takisto v sobotu 5. 10. poletovať šarkany. Na tamojšej bežeckej dráhe budete môcť predviesť svojich pestrofarebných lietajúcich drakov od 10.00 do 12.00.

Šarkaniáda bude v ten deň aj na inom konci hlavného mesta - na Vajnorskom letisku. Na podujatí vás čaká bohatý program, zábava a súťaže pre celú rodinu. 

Obrazok
Zdroj: sita.sk

Šarkany aj na severnom Slovensku 

Typickú pestrú jesennú zábavu zorganizovali v túto sobotu aj v Ružomberku. Šarkaniáda sa tu bude konať o 10.30 na mestskej Kalvárii. 

V Kysuckom Novom Meste môžete zažiť Mestskú šarkaniádu o deň neskôr, v nedeľu 6.10. Okrem púšťania sa na Lúke pri lipke môžete tešiť na rôzne hry a súťaže, podujatie sa bude konať od 14.00 do 17.00.

Šarkanšou na letisku

Aj na letisku v Prievidzi sa budú cez víkend púšťať šarkany. Podujatie sa začína v sobotu o 14.00, súčasťou bude súťaž o najkrajšieho doma vyrobeného a vyzdobeného draka. Pripravená je aj bohatá tombola a sprievodný program. 

  

 

Obrazok
Zdroj: visitliptov.sk

Šarkany na ihrisku aj na lúke

Na Šarkaniádu pozýva v sobotu 5.10. o 14.00 aj mesto Rajec. Ide o druhý ročník podujatia, všetky deti, ktoré sa so svojou kreativitou zapoja sa môžu tešiť na sladkú odmenu. Súčasťou akcie na futbalovom štadióne budú stánky s občerstvením, športové súťaže, miestny kynologický klub predvedie ukážky práce so psíkmi.  V nedeľu budú lietať šarkany aj v obci Varín. O 14.00 sa na lúke pod Jedľovinou stretnú všetci milovníci tejto jesennej zábavky už na 6. ročníku podujatia.  

Obrazok
Zdroj: sky-scapes.com

Šarkany na Sliači

V nedeľu 6.10. o 14.30 uvidíte šarkany na oblohe aj nad futbalovým ihriskom TJ Slovan na Sliači. Už od 13.30 si tu v rámci tvorivých dielní budú môcť deti vyrobiť vlastného lietajúceho krásavca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: presovak.sk, najmama.sk, mojekysuce.sk, Foto: runwildmychild.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies