Tajfún Krathon zasiahol aj Filipíny: Úrady hlásia 5 obetí

NETKY.SK • 4 Október 2024, 12:19 • 2 min
Tajfún Krathon zasiahol aj Filipíny: Úrady hlásia 5 obetí

MANILA - Počet obetí tajfúnu Krathon, ktorý od víkendu zasiahol Filipíny, stúpol na najmenej päť, pričom jedna osoba je stále nezvestná, uviedla v piatok agentúra pre katastrofy.

slovakia

left justify in out

Národná rada pre znižovanie a riadenie rizík katastrof uviedla, že úmrtia boli zaznamenané v dvoch najsevernejších filipínskych regiónoch, ktoré zasiahol Krathon.

Medzi mŕtvymi bol aj 62-ročný muž, ktorý sa utopil v Ilocos Norte, a 25-ročný muž, ktorého zasiahol elektrický prúd v Cagayan Valley. Agentúra uviedla, že príčiny úmrtí ďalších troch osôb stále overuje.

Agentúra uviedla, že pokračuje pátranie po osobe, ktorú strhol silný prúd.

Agentúra uviedla, že Krathon postihol takmer 243 000 ľudí v najmenej 828 dedinách v Ilocos Norte, Cagayan Valley a administratívnej oblasti Cordillera v severnej časti hlavného ostrova Luzon.

Agentúra odhadla počiatočné náklady na škody na infraštruktúre a v poľnohospodárstve na viac ako 1 miliardu pesos (17,77 milióna amerických dolárov).

Filipíny ročne zasiahne v priemere 20 tajfúnov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: AFP / Getty Images / Prakash Mathema
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies