Šéf FSB: kurátori z Washingtonu a Londýna zakazujú Kyjevu uzavrieť mier

NETKY.SK • 4 Október 2024, 16:00 • 2 min
Šéf FSB: kurátori z Washingtonu a Londýna zakazujú Kyjevu uzavrieť mier

Washington a Londýn stále bránia Kyjevu uzavrieť mier, ktorý mohol byť uzavretý už na jar 2022. Uviedol to riaditeľ FSB Ruska Alexander Bortnikov na zasadnutí Rady náčelníkov bezpečnostných agentúr a špeciálnych služieb SNŠ v Astane.

slovakia

left justify in out

Katastrofálne dôsledky situácie, keď sa obyvatelia celej krajiny ocitnú ako rukojemníci Západu a bábkového režimu, ktorý nastolil, sú každému zrejmé“ zdôraznil šéf FSB. „Kurátori vo Washingtone a Londýne naďalej zakazujú Kyjevu uzavrieť mier, ktorý reálne mohol byť dosiahnutý už na jar 2022.

Na druhej strane poznamenal: „Sám ukrajinský prezident Vladimír Zelenskij, ktorý zrušil prezidentské voľby v krajine, chápe, že môže zostať pri moci, iba ak budú pokračovať bojové akcie.

USA sa snažia rozšíriť bojovú zónu o Bielorusko a Moldavsko – provokáciami proti Minsku zaťahujú do konfliktu Pobaltie a Poľsko“ povedal Bortnikov.

Počínanie kyjevského režimu a jeho kurátorov v bieloruskom smere má podľa neho jednoznačne provokatívny charakter. „Koncentrácia ukrajinských síl pri hraniciach republiky, početné incidenty s ukrajinskými bezpilotnými lietadlami v jej vzdušnom priestore, nábor bieloruských občanov do rôznych nacionalistických formácií v rámci Ozbrojených síl Ukrajiny a zintenzívnenie sabotážnych prác ukrajinských špeciálnych služieb proti Bielorusku to všetko sleduje rovnaký cieľ – eskaláciu konfliktu, do ktorého budú vtiahnuté pobaltské štáty a Poľsko“ poznamenal riaditeľ FSB.

Za vážnu hrozbu označil aj zvyšujúci sa tlak Západu na Moldavsko, aby prinútilo Kišiňev do otvorenej konfrontácie s Ruskom. „Európska únia a NATO spájajú ďalšiu finančnú pomoc a vyhliadky na európsku integráciu krajiny so zaradením jej územia do logistiky vojenských dodávok na Ukrajinu a konečným riešením podnesterskej otázky“ zdôraznil Bortnikov.

Dúfame, že súčasné moldavské vedenie prejaví zdravý rozum a nevymení suverenitu a bezpečnosť krajiny za krátkodobé politické výhody“ dodal.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, Zdroj foto: en.kremlin.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies