Liverpool našiel dokonalú náhradu za Salaha. Bude stáť 50 miliónov eur

NETKY.SK • 4 Október 2024, 15:16 • 2 min
Liverpool našiel dokonalú náhradu za Salaha. Bude stáť 50 miliónov eur

Egypťanovi vyprší zmluva v roku 2025 a všetko nasvedčuje tomu, že odíde.

slovakia

left justify in out

Liverpool si pomaly zvyká na možnosť rozlúčky s hviezdnym Mohamedom Salahom. Nie kvôli jeho výkonom, ako dokázal v stredu v Lige majstrov gólom a asistenciou, ale preto, že Egypťanovi, ktorého pred dvoma rokmi zlákala najväčšia zmluva v histórii Saudskej Arábie, končí v roku 2025 zmluva a zdá sa, že Anfield nemá už žiadny trik v rukáve ako si ho udržať.

Liverpool má preto niekoľko mesiacov na to, aby našiel najvhodnejšieho hráča, ktorý Salaha (32) nahradí, a zdroje Bildu prezradili, že najväčším favoritom je momentálne Karim Adeyemi (22). Trochu prekvapivé rozhodnutie, keďže nemecký krídelník ako hráč Dortmundu vykazoval istú nekonzistentnosť, hoci je všeobecne známe, že ide o obrovský talent. Hovorí sa, že Liverpool by zaňho ponúkol 50 miliónov eur.

 

obrazok
Talentovaný mladík sa teší z gólu proti Bayernu Leverkusen
Zdroj: Getty Images
obrazok
Karim Adeyemi v drese Nemeckej reprezentácie.
Zdroj: Getty Images

Problémom je, že Adeyemiho veľkolepý štart do sezóny určite upútal pozornosť iných európskych gigantov, ktorí sa na neho môžu zamerať. Tým viac, ak sa budú opakovať stretnutia, aké mal proti Celticu v Lige majstrov. Momentálne má na konte päť gólov a päť asistencií v ôsmich zápasoch, hoci stojí pred výzvou udržať takéto výkony v dlhšom časovom horizonte, čo je pre vedenie Liverpoolu a Arneho Slotu dôležité, keďže Salahova absencia má vplyv na počet gólov.
 
Egypťan nemá Adeyemimu čo závidieť. Napriek tomu, že je starší a na vrchole sa pohybuje už roky, v 9 zápasoch sa takmer vyrovnal Karimovým číslam so 6 gólmi a 5 asistenciami a je jednoznačne najlepším hráčom, ktorého Liverpool momentálne ešte má.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Mundo Deportivo, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies