Izraelský útok na palestínsky tábor: Zahynul veliteľ Hamasu so svojou rodinou

NETKY.SK • 5 Október 2024, 10:20 • 2 min
Izraelský útok na palestínsky tábor: Zahynul veliteľ Hamasu so svojou rodinou

Pri izraelskom bombardovaní palestínskeho tábora v blízkosti mesta Tripolis v Libanone prišiel o život veliteľ ozbrojeného krídla hnutia Hamas, Saíd Attalláh Alí, spolu so svojou manželkou a dvoma dcérami. Izrael od začiatku konfliktu v Pásme Gazy, ktorý vypukol 7. októbra 2023, opakovane útočí na predstaviteľov Hamasu v Libanone, pričom hnutie hlási smrť minimálne 18 svojich militantov.

slovakia

left justify in out

Pri izraelskom útoku na palestínsky tábor v blízkosti libanonského mesta Tripolis zahynul v sobotu jeden z veliteľov ozbrojeného krídla hnutia Hamas spolu so svojou rodinou, oznámilo palestínske militantné hnutie.
Hamas v oznámení uviedol, že veliteľ Saíd Attalláh Alí, jeho manželka a dve dcéry prišli o život pri bombardovaní ich domova v tábore Beddawi.

Izraelská armáda sa k útoku nevyjadrila.

Od začiatku vojny v Pásme Gazy, ktorá vypukla 7. októbra 2023, opakovane útočí na predstaviteľov Hamasu v Libanone. Hnutie zatiaľ informovalo o smrti minimálne 18 militantov.
V pondelok Hamas oznámil, že vodca hnutia Fateh Šerif Abú el-Amin zahynul pri leteckom útoku v tábore Al-Bass na juhu Libanonu.

 

Fateh Šerif Abú el-Amin
Fateh Šerif Abú el-Amin
Zdroj: IRNA Español

V auguste pri útoku na vozidlo v meste Sidon zahynul veliteľ Samer al-Hadža.

Po januárovom útoku v Bejrúte zomrel zástupca šéfa militantného palestínskeho hnutia Sálih Árúrí.
Palestínske utečenecké tábory v Libanone boli zriadené pre tých, ktorí ušli alebo boli vyhnaní počas vojny v roku 1948, ktorá predchádzala vzniku Izraela. Libanonská armáda zvyčajne zostáva mimo táborov a umožňuje palestínskym skupinám zabezpečiť bezpečnosť.

V noci na 1. októbra Izrael oznámil začiatok pozemnej operácie v pohraničných oblastiach južného Libanonu, pričom útoky sú podľa Izraela zamerané na hnutie Hizballáh. Cieľom operácie je vytvoriť podmienky pre bezpečný návrat desaťtisícov ľudí do ich domovov na severe Izraela.

Obrazok
Zdroj: Novosti


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Reuters, Foto: Radio Televizija Vojvodine
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies