Ministerstvo vnútra SR nakúpilo nový systém na detekciu dronov, cena je utajovaná

NETKY.SK • 7 Október 2024, 08:26 • 2 min
Ministerstvo vnútra SR nakúpilo nový systém na detekciu dronov, cena je utajovaná

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR zakúpilo mobilný systém na detekciu bezpilotných lietadiel od spoločnosti Defenguard Systems s. r. o. Hoci cenu a technické špecifikácie neuviedlo, systém má byť dodaný najneskôr začiatkom decembra a má pomôcť zvyšovať bezpečnosť v boji proti nelegálnemu používaniu dronov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky nakúpilo mobilný systém detekcie bezpilotných lietadiel, ktorý by mal pomôcť pri identifikácii a eliminácii hrozieb zo strany dronov.

Hoci ministerstvo nezverejnilo presnú sumu, ktorú za systém zaplatilo, informácie vyplývajú z uzavretej zmluvy, ktorá bola zverejnená v centrálnom registri zmlúv.

Konečná cena systému je stanovená v cenovej ponuke predávajúceho, no na základe dohody medzi zmluvnými stranami tvorí táto suma utajovanú prílohu zmluvy. Rovnako aj technické špecifikácie systému spadajú podľa zákona medzi utajované skutočnosti, čo znamená, že verejnosť sa k podrobnostiam nebude môcť dostať.

Spoločnosť Defenguard Systems s. r. o., ktorá je dodávateľom tohto detekčného systému, má povinnosť dodať technológiu ministerstvu vnútra najneskôr začiatkom decembra. Nový systém má zvýšiť bezpečnosť a umožniť rýchlejšiu reakciu na potenciálne riziká spojené s nelegálnym použitím dronov v citlivých oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Centrálny register zmlúv, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies