Požiar v ropnom sklade na Kryme po sérii výbuchov: Rusko obviňuje ukrajinské drony, obete neboli nehlásené + VIDEÁ

NETKY.SK • 7 Október 2024, 08:41 • 2 min
Požiar v ropnom sklade na Kryme po sérii výbuchov: Rusko obviňuje ukrajinské drony, obete neboli nehlásené + VIDEÁ

SIMFEROPOL - V meste Feodosia na Krymskom polostrove vypukol požiar v ropnom sklade po sérii výbuchov, pričom neboli hlásené žiadne obete. Ruskí predstavitelia tvrdia, že protivzdušná obrana zničila 12 ukrajinských dronov. Útoky dronov na Kryme počas vojny pravidelne mieria na ruské vojenské ciele.

slovakia

left justify in out

V meste Feodosia na krymskom pobreží Čierneho mora vypukol požiar v ropnom sklade, uviedli v pondelok Ruskom poverení predstavitelia Krymského polostrova, ktorý Moskva v roku 2014 anektovala od Ukrajiny.

Žiadne potvrdené obete nie sú, uviedol na svojom kanáli Telegram Oleg Kryuchkov, pobočník hlavy Krymu.

"Požiar v ropnom sklade Feodosia. Pracuje ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Nie sú žiadne zranenia ani obete na životoch. Podpredseda vlády [Krymu] Igor Michajlenko odcestoval do Feodosie," napísal s odvolaním sa na šéfa feodosskej administratívy Igora Tkačenka.

Neboli poskytnuté žiadne podrobnosti o tom, čo bolo príčinou požiaru. Spravodajský kanál Baza Telegram, ktorý má zdroje v ruských bezpečnostných službách, informoval, že vo Feodosii horelo niekoľko palivových nádrží po tom, ako obyvatelia počuli sériu hlasných výbuchov.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho jednotky protivzdušnej obrany zničili 12 ukrajinských dronov nad územím Krymského polostrova.

V niektorých častiach Feodosie bola dočasne obmedzená pouličná premávka, uviedli v pondelok na sociálnych sieťach predstavitelia Ruskom dosadeného Krymu.

Ukrajinské letecké a námorné útoky dronov na ruské vojenské ciele na Kryme v priebehu vojny poškodili alebo zničili niekoľko lodí a námorných opravovní v krymskom prístave Sevastopol a zasiahli ďalšie ciele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, TASS, Foto: EA WorldView
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies