V rakúskom hoteli Seefischer vás pozývajú robiť nič!

NETKY.SK • 7 Október 2024, 18:09 • 2 min
V rakúskom hoteli Seefischer vás pozývajú robiť nič!

V nádhernej destinácii na jazere Millstatt vám ponúkajú ten najvzácnejší luxus.

slovakia

left justify in out

V časoch, keď sa hodnota človeka meria jeho výkonnosťou, úspechom, zaneprázdnenosťou, workholizmom, popularitou, či dokonca zhliadnutiami a zdieľaniami, ponúka hotel Seefischer v romantickom prostredí v Korutánsku naozaj niečo výnimočné, od čoho sme si už odvykli. Venovať sa naplno ničnerobeniu! Neriešiť, nepodávať žiadne výkony, nič si neplánovať ani nedosahovať. Len skrátka spočinúť v nič...

Napokon, to hlása aj úvodná veta ich webstánky - nič ako ten pravý luxus. Aj ďalej sa majitelia hotela "priznávajú", že ich cieľom nie je zniesť hosťovi aj modré z neba, aby mal pocit, že má všetko k dispozícii. Naopak, ponúkajú ten najdokonalejší úkryt uprosted úchvatnej horskej scenérie, kde sa ukryť pred takýmto svetom, "plným všetkého", v ktorom sme však už zabudli robiť nič.

 

Obrazok
Zdroj: booking.com

Hoteliéri tejto netradičnej prevádzky na brehu jazera sú presvedčení, že práve umenie robiť nič je to, čo sme už mnohí zabudli a veľmi nám to v životoch chýba. A nielen to, ale nám to aj prináša rôzne duševné i fyzické choroby, robí vystresovanými, nervóznymi, nešťastnými. Neustála honba niečo riešiť, niečím sa zaoberať a nenechať svoj mozog a pozornosť len tak poletovať a naberať sily je podľa majiteľov novodobou epidémiou, ktorá ničí naše životy. 

NIČ AKO ABSOLÚTNA SLOBODA

Preto sa rozhodli svoj podnikateľský plán postaviť na pravom opaku. Volá hostí (znovu)objaviť čaro skutočného relaxu. "Nič je viac než len prázdnota. Inšpiruje a poskytuje úplne nový druh slobody. Presne to s nami zažijete. A ak budete chcieť, aj oveľa viac," sľubujú v hoteli, ktorý sa sa nachádza priamo na brehu Millstattského jazera. Ponúka izby s neodolateľným výhľadom na jazero a hory, ale aj veľké wellness centrum, vyhrievaný vnútorný a vonkajší bazén.

Tento rodinou prevádzkovaný 4-hviezdičkový hotel vás prekvapí aj čarovnou súkromnou pláž a prístavom. Okrem toho si tu uprostred dokonalého ničnerobenia môžete užiť saunu na jazere, relaxačné miestnosti s teplými vodnými posteľami a ponuku lákavých masáží a kozmetických procedúr.



Obrazok
Zdroj: booking.com

V reštaurácii hotela, ktorá získala dve prestížne gastronomické ocenenia Gault & Millau ponúkajú kulinárske špeciality - jedlá korutánskej a stredomorskej kuchyne s množstvom regionálnych produktov.

VÝLET ZA MESAČNÉHO SVITU ČI KÚPANIE V ZIME

A ako vlastne vznikol absurdný nápad - ponúkať v tvrdom svete biznisu NIČ? Majiteľka Elisabeth Berndlová spomína na to, ako na Millstattskom jazere strávila výnimočné chvíle. "Pozerala som sa na hladinu jazera, nehybného a hladkého ako sklo. Bolo tu len pár rybárov, ticho, pokoj. A pre mňa akoby sa celkom zastavil čas. Nič mimoriadne sa nedialo, no bolo to pre mňa jedno obrovské dobrodružstvo, plné inšpirácie," hovorí Elisabeth. Neskôr, ako dospelá si na tento čarvovný zážitok spomenula s tým, že určite nie je jediná, koho by takéto sladké ničnerobenie v úplnej slobode mohlo zaujať. 

A tak vznikol hotel, kde ponúkajú nič. Samozrejme, neznamená to ležať 24 hodí na posteli a nepohnúť sa. To by bolo v takomto nádhernom prostredí škoda. Hotel ponúka výlet pri východe slnka či za mesačného svitu, člnkovanie na jazere, alebo kúpeľ v jeho zimných vodách. Okolité hory ponúkajú úžasné prechádzky v každom ročnom období.

Obrazok
Zdroj: seefischer.at

A keby ste toho nič mali predsa len dosť, v okolí hotela nájdete niekoľko skvelých golfových ihrísk, turistika v horách Nockberge je priam rozprávková, nájdu sa tu aj výborné cyklotrasy. 

Ak ste "vodný živel", môžete vyskúšať okrem člnkovania aj vodné lyžovanie, wakeboarding, surfovanie, zapojiť sa do školy plachtenia, či dať sa na romantické rybárčenie. V zime sa tu zas dá bežkovať.

Na konci októbra sa tu môžete tešiť na Festival hľuzoviek, diviny a vína, čomu bude prispôsobená tunajšia kuchyňa. Budete môcť ochutnať čerstvé produkty od lokálnych dodávateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: seefischer.at, Foto: romantikhotel-seefischer-am-see-dobriach.ibooked.at/
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies