Trnava privíta seniorov na Dňoch seniorov s pestrým programom a aktivitami pre zdravie a digitálne zručnosti

NETKY.SK • 7 Október 2024, 09:36 • 2 min
Trnava privíta seniorov na Dňoch seniorov s pestrým programom a aktivitami pre zdravie a digitálne zručnosti

TRNAVA - Mestská športová hala v Trnave sa 16. a 17. októbra stane dejiskom 14. ročníka podujatia Dni seniorov. Okrem vystúpení Evy Mázikovej a ďalších umelcov čakajú návštevníkov prednášky o zdraví, kozmetické služby, masáže, ochutnávky zdravých jedál a tréning digitálnych zručností.

slovakia

left justify in out

Mestská športová hala v Trnave privíta 16. a 17. októbra seniorov na 14. ročníku podujatia Dni seniorov. Počas dvoch dní čaká návštevníkov bohatý program, ktorý okrem hudobných vystúpení zahŕňa aj množstvo sprievodných aktivít zameraných na zdravý životný štýl, relax a vzdelávanie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

V hudobnom programe vystúpi známa speváčka Eva Máziková, skupina Exil, heligonkárka Vlasta Mudríková a viaceré spevácke súbory. Návštevníci sa môžu tešiť aj na dychovú hudbu a ďalšie kultúrne vystúpenia. Podujatie však ponúkne oveľa viac než len hudobné zážitky.

Seniori budú môcť ochutnať rôzne zdravé jedlá a nátierky, vyskúšať kozmetické služby či masáže, alebo si osvojiť základy prvej pomoci. Pripravené sú aj poradenské služby v oblasti zdravia a sociálnych služieb, meranie vitálnych funkcií a prednášky o fungovaní pamäte vo vyššom veku.

Vďaka týmto aktivitám sa návštevníci dozvedia, ako podporiť svoje zdravie a zlepšiť kvalitu života.

Súčasťou podujatia bude aj nácvik digitálnych zručností, ktorý seniorom priblíži používanie moderných technológií. Tento tréning im pomôže získať väčšiu sebadôveru pri práci s počítačom, tabletom alebo mobilným telefónom.

Okrem toho bude pre verejnosť pripravená panelová výstava venovaná 100. výročiu futbalového klubu FC Spartak Trnava. Seniori budú mať zároveň možnosť spoznať činnosť jednotlivých trnavských denných centier, ktoré sú pre nich určené a ponúkajú rôznorodé aktivity počas celého roka.

Dni seniorov v Trnave sa tak aj tento rok zameriavajú na posilnenie vzťahov v komunite, podporu zdravého starnutia a aktívneho života pre starších občanov mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Trnava, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies