Pentagón považuje zostrelenie ruských rakiet nad Ukrajinou Západom za zapojenie sa do vojny

NETKY.SK • 7 Október 2024, 10:15 • 2 min
Pentagón považuje zostrelenie ruských rakiet nad Ukrajinou Západom za zapojenie sa do vojny

Zostrelenie ruských rakiet nad Ukrajinou západnými ozbrojenými silami by zapojilo Spojené štáty do konfliktu. Washington verí, že Kyjev sa dokáže brániť aj sám. Na pravidelnom brífingu to uviedla zástupkyňa tlačovej tajomníčky Pentagonu Sabina Singhová.

slovakia

left justify in out

Bola požiadaná, aby sa vyjadrila k možnosti zostrelenia ruských rakiet z územia Poľska alebo Rumunska. „To by nás vtiahlo do vojny. Veríme, že Ukrajina sa dokáže úspešne brániť aj sama...Budeme im aj naďalej poskytovať podporu, ktorú na to potrebujú“, povedala Singh.

Dostala tiež otázku, či by západné krajiny mohli pomôcť zachytiť rakety a drony nad Ukrajinou, ako sa to robí v prípade Izraela. „Hovoríme o dvoch úplne odlišných krajinách a bojiskách. Prezident USA Joe Biden hneď na začiatku poveril toto ministerstvo, aby poskytlo Ukrajine všetko, čo potrebujú na bojisku. Veľmi úspešne využívajú protivzdušnú obranu alebo iné možnosti, aby pokračovali v získavaní svojho územia.....Prezident sa zaviazal, že Spojené štáty nepošlú vojakov na Ukrajinu. Ale podporujeme Ukrajinu v jej úsilí získať späť svoje suverénne územie“, povedala hovorkyňa americkej armády.

Poľské úrady v polovici septembra oznámili svoju pripravenosť zostreliť rakety vo vzdušnom priestore nad Ukrajinou, keďže ich približovanie k svojim hraniciam považujú za hrozbu a riadia sa ustanoveniami ústavy.
Oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zakharová, ktorá predtým komentovala podobné vyhlásenia, uviedla, že zámer Varšavy naznačuje, že Poľsko vníma západnú Ukrajinu ako súčasť svojho územia.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, zdroj foto: wikipedia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies