Veľkolepý návrat bývalého šampióna: Lutterbach ide znovu do RFA, onedlho ho čaká zápas!

NETKY.SK • 7 Október 2024, 13:32 • 2 min
Veľkolepý návrat bývalého šampióna: Lutterbach ide znovu do RFA, onedlho ho čaká zápas!

Zo všetkých MMA bojovníkov, ktorí sa kedy v RFA predstavili, je Joilton Lutterbach tým najlepšie postaveným naprieč všetkými váhovými kategóriami.

slovakia

left justify in out

Brazílsky šampión však v rámci RFA doposiaľ nikdy nezápasil pod MMA pravidlami, no vo všetkých troch odchádzal ako víťaz. To sa teraz zmení a na žilinskom RFA 18 ho čaká tentokrát už súboj v zmiešaných bojových umeniach. Podujatie prebehne 19. októbra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Fapšo ani Benko nemali šancu

Lutterbach absolvoval premiéru v RFA v Ostrave proti Adamovi Stránikovi. Českého bojovníka ukončil v 2. kole na TKO a v ďalšom zápase ho čakala jedna z najväčšich hviezd organizácie. Sebastián Fapšo mal však obrovský problém ho trafiť a takmer všetky jeho údery išli do vzduchu. Naopak, Lutterbach triafal všetko, čo sa dalo, a dokráčal si po pohodlné víťazstvo na body.
 
To mu prinieslo titulovú šancu na RFA 11, kde čelil domácemu Jakubovi Benkovi. Zápas sa poriadne ani nestihol začať a Lutterbach poslal slovenského šampióna hneď prvým úderom do počítania. Hoci to ešte dokázal prežiť, pre sústavný Brazílčanov tlak sa nedostal ani do 2. kola. Joilton Lutterbach sa tak stal historicky prvým RFA šampiónom, ktorý nepochádza z Česka ani zo Slovenska.

Obrazok
Zdroj: RFA/Matúš Zeťák

Okamžitý odchod z UFC

Titulu šampióna pod Real Fight pravidlami do 81 kg sa však vzdal ihneď po tom, ako prišla ponuka prestupu do UFC. Proti desivému Sharovi Magomedovi však nemohol nastúpiť, keďže neprešiel testami. Lutterbach sa tak musel z UFC porúčať a zamieril späť do organizácie, v ktorej bol donedávna šampiónom.
 
V RFA ho tentokrát čaká súboj pod MMA pravidlami, pod ktorými má aktuálne skóre 38-10. Brazílsky “Peregrino” nastúpi už o 2 týždne ako jeden z hlavných ťahákov RFA 18 v Žiline. V najbližších dňoch organizácia oznámi meno jeho súpera. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies