OSN spúšťa iniciatívu na podporu digitálneho začlenenia v Keni

NETKY.SK • 7 Október 2024, 17:28 • 2 min
OSN spúšťa iniciatívu na podporu digitálneho začlenenia v Keni

NAIROBI - Konzorcium agentúr OSN a partnerov v pondelok spustilo iniciatívu na podporu digitálneho začlenenia v Keni, ktorá sa zameriava na zraniteľné skupiny vrátane mládeže, žien a ľudí so zdravotným postihnutím.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva Digital Platforms Kenya (DigiKen), ktorá sa bude realizovať počas 36 mesiacov, je zameraná na podporu rastu domácich digitálnych platforiem, ktoré môžu prispieť k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny, uviedli vysokí predstavitelia.

Margaret Ndung'u, tajomníčka kenského ministerstva pre informácie, komunikácie a digitálne hospodárstvo, uviedla, že DigiKen je v súlade so snahou krajiny uskutočniť štvrtú priemyselnú revolúciu, ktorá je spravodlivá.

"DigiKen odomkne nevyužité príležitosti v digitálnej ekonomike a zosúladí sa s kenskou víziou 2030, ktorej cieľom je zapojiť všetkých do sociálno-ekonomickej transformácie," povedal Ndung'u počas slávnostného otvorenia v hlavnom meste Kene Nairobi.

Podľa Ndung'u zostáva Keňa "bezkonkurenčným" centrom digitálnej ekonomiky v regióne vďaka investíciám do vysokorýchlostného pripojenia, rekvalifikácii mladých ľudí a prijatiu priaznivých politík a predpisov.

Východoafrická krajina má 10,5 milióna aktívnych používateľov sociálnych médií a 1,2 milióna digitálnych pracovníkov, povedal Ndung'u a dodal, že investície verejného a súkromného sektora do pripojenia na poslednej míli prudko vzrástli.

Stephen Jackson, rezidenčný koordinátor OSN v Keni, uviedol, že okrem podpory inovácií DigiKen rozšíri prístup k digitálnym nástrojom, ktoré posilnia postavenie marginalizovaných komunít vrátane pastierov a obyvateľov neformálnych osád a vidieckych oblastí.

Jackson uviedol, že táto iniciatíva pomôže 150 miestnym začínajúcim podnikom získať prístup k financovaniu, technickým znalostiam a trhovým kontaktom potrebným na vybudovanie prosperujúcich digitálnych podnikov. Poskytne tiež budovanie kapacít pre viac ako 20 000 štátnych zamestnancov, ktorí stoja na čele digitálnej transformácie Kene s cieľom zlepšiť poskytovanie služieb, správu a zodpovednosť.

Dodal, že v rámci iniciatívy DigiKen bude v celej krajine zriadených 15 centier digitálnych inovácií na podporu digitálnej gramotnosti a udržateľného využívania nových technológií, ako je napríklad umelá inteligencia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: UNESCO / Shutterstock
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies