Bagnaia ovládol Japonsko: Víťazstvo dramaticky zamotáva boj o titul MotoGP + VIDEO

NETKY.SK • 7 Október 2024, 16:19 • 2 min
Bagnaia ovládol Japonsko: Víťazstvo dramaticky zamotáva boj o titul MotoGP + VIDEO

Francesco Bagnaia si na Veľkej cene Japonska pripísal ôsme víťazstvo sezóny a stiahol náskok Jorgeho Martina v boji o titul na rozdiel 10 bodov. Taliansky pretekár sa predviedol výnimočným výkonom a napriek tlaku Martina dokázal triumfovať v napínavých pretekoch v Motegi. Sezóna vrcholí, a súboj o majstra MotoGP je napínavejší než kedykoľvek predtým!

slovakia

left justify in out

Úradujúci šampión MotoGP Francesco Bagnaia vyhral Veľkú cenu Japonska v Motegi, vďaka čomu sa mu podarilo zavŕšiť víkendový double a znížil svoj náskok na čele svetového šampionátu pred najväčším súperom Jorgem Martinom na 10 bodov.

Neochvejný jazdec Ducati Lenovo, ktorý sa kvalifikoval na druhom mieste po tom, ako ovládol tréning a vyhral sobotňajší šprint, držal v nedeľu Martina na krátko celých 20 kôl a prvýkrát v kariére dosiahol ôsme víťazstvo v sezóne.

Druhá pozícia, ktorú sa Martininovi podarilo v nedeľnajšom závode získať, ho posunula na 392 bodov, zatiaľ čo Bagnaia je druhý s 382 bodmi, pričom do konca sezóny 2024 zostávajú ešte štyri preteky.

Cítim sa super šťastný. Počas tohto víkendu sa nám podarilo získať 11 bodov,“ povedal Bagnaia, ktorého víťazstvo bolo 900. talianskym v histórii MotoGP.

Preteky sa na okruhu Twin Ring v Motegi začali nie dobrým počasím a mraky a absencia slnka tak sprevádzali pretekárov počas celého závodu. Pred prvou zákrutou prvého kola predbehol Pedra Acostu, ktorý bol dovtedy vo vedení. Líder šampionátu Martin štartoval zo štvrtého radu, kvôli pádu počas kvalifikácie, ale na svojom motocykli Pramac Racing Ducati predviedol veľkolepé úvodné kolo, keď vyštartoval z trate a rýchlo sa posunul z 11. na štvrté miesto.

Boj o prvenstvo jazdcov začalo počas štvrtého kola, keď sa Martin dostal na druhé miesto tým že predbehol Brada Bindera a nováčik Acostu, ktorý havaroval v sobotňajšom šprinte a opäť spadol.

Bagnaia si však zachoval chladnú hlavu, zvládol vedenie pretekov a udržiaval si zdravý odstup od Martina, aby si prevzal šachovnicovú vlajku a skončil 1,189 sekundy pred jazdcom tímu Pramac Racing. „Jorge bol dnes oveľa silnejší, takže som sa len snažil spravovať odstup,“ povedal Bagnaia.

Myslím si, že tempo bolo neuveriteľné. Musíme ísť ďalej s rovnakými ambíciami, s rovnakou stratégiou a pokúsiť sa takto pokračovať, dodal.

obrazok
Jazdec tímu Ducati Lenovo Francesco Bagnaia vo vedení počas Veľkej ceny Japonska MotoGP na okruhu Twin Ring Motegi 6. októbra 2024 v japonskom Motegi.
Zdroj: Mike Owen/Getty Images
obrazok
Bagnaia oslavujúci víťazstvo na VC Japonsko, Montegi
Zdroj: Getty Images

Marc Marquez z tímu Gresini Racing doplnil pódium po štarte z deviateho miesta. Šesťnásobný šampión MotoGP predviedol majstrovský výkon a v tvrdom súboji o tretie miesto s Eneom Bastianinim z Ducati odrazil niekoľko útokov.

Ďalšie pódium. Bol to náročný víkend, ale opäť sme na pódiu, takže super šťastný,“ povedal Marquez.

Pretekárov čaká najbližšie MOTO GP Austrália. Závod sa uskutoční už 20 Októbra 2024 a my vás budeme informovať o ďalších novinkách z krajiny klokanov už čoskoro.

 

Výsledky Veľkej Ceny Japonska:
 
1.     Francesco Bagnaia – Taliansko – Ducati = 42:9,790 m

2.     Jorge Martín – Španielsko – Dicati-Pramac  = + 1,189 s

3.     Marc Marquéz – Španielsko – Ducati-Gresini = + 3,822 s

4.     Enea Bastianini – Taliansko – Ducati = + 4,358 s

5.     Franco Morbidelli – Taliansko – Ducati-Pramac = +17,940 s



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: AlJazeera, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies