Taylor Swift prekonala svoje konkurentky a stala sa najbohatšou hudobníčkou dneška

NETKY.SK • 8 Október 2024, 13:14 • 2 min
Taylor Swift prekonala svoje konkurentky a stala sa najbohatšou hudobníčkou dneška

Jej majetok sa odhaduje na 1,6 miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Podľa časopisu Forbes speváčka Taylor Swift nedávno predbehla spevácku kolegyňu Rihannu (s hodnotou majetku 1,4 miliardy dolárov) a zaradila sa na čelo najmajetnejších ženských hudobníčok. Swiftovej mimoriadne úspešné turné Eras Tour (odhadovaná hodnota 600 miliónov dolárov z honorárov a turné), hudobný katalóg (hodnota viac ako 600 miliónov dolárov) a nehnuteľnosti (odhadovaná hodnota 125 miliónov dolárov) sú jedným z dôvodov tohto ďalšieho úspechu 34-ročnej speváčky.

Hudobníčka s očividným čuchom pre biznis sa tak stala vôbec prvou miliardárkou, ktorá sa živí výlučne písaním piesní a koncertovaním. Jej finančná situácia sa mimoriadne posilnila po tom, čo sa Swiftovej podarilo priniesť svoju najnovšiu trojhodinovú šou do 21 miest v Ázii, Austrálii a Európe. Každá zastávka priniesla neuveriteľný ekonomický impulz nielen speváčke, ale aj miestu, kde koncertovala. Štyri noci Swiftovej v Tokiu priniesli do krajiny približne 228 miliónov dolárov.

Obrazok
Zdroj: investopedia.com

Swiftová má pritom pred sebou ešte 18 koncertov v rámci svojho koncertného turné Eras Tour. V Miami speváčka vystúpi 18. októbra a turné sa oficiálne skončí 8. decembra v kanadskom Vancouveri.

Časopis Forbes zaradil 34-ročnú Swift celkovo na piate miesto, pokiaľ ide o mocné ženy (za Ursulu von der Leyenovú, bankárku Christine Lagardeovú, Kamalu Harrisovú a Giorgiu Meloniovú). V rebríčku najlepšie platených ľudí šoubiznisu všeobecne obsadila 25. miesto (na 1. mieste je režisér Pána prsteňov Peter Jackson).

Analýza Swiftovej bohatstva vychádzala len z majetku a príjmov, ktoré bolo možné potvrdiť alebo vysledovať z verejne zverejnených údajov, pričom sa zohľadnili tieto údaje: odhadovaná hodnota jej hudobného katalógu a piatich domov (v New Yorku, Nashville, na Rhode Islande a Los Angeles) a príjmy zo streamovania, predaja hudby, lístkov na koncerty a sprievodného reklamného tovaru (tzv. merch).

Vplyv Swiftovej sa prejavil aj tým, že si mohla dovoliť obísť Hollywood a v roku 2023 si samofinancovala koncertný film „The Eras Tour“ sumou 15 miliónov dolárov. Filmová verzia jej koncertu doteraz zarobila viac ako 250 miliónov dolárov. Film o jej turné je zároveň prvým nezávisle vydaným filmom za posledných desať rokov, ktorý zarobil toľko, bez zohľadnenia inflácie, uvádza Hollywood Reporter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: eu.usatoday.com, Foto: dw.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies