REPORTÁŽ: Katka Knechtová nám ukázala ako vyzerá jej unikátne pódium vyrobené v Londýne!

NETKY.SK • 8 Október 2024, 17:58 • 4 min
REPORTÁŽ: Katka Knechtová nám ukázala ako vyzerá jej unikátne pódium vyrobené v Londýne!

Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová sa pripravuje na turné SVETY a Netkám odhalila nový vizuál exkluzívnej šnúry! Jeho súčasti sa šili až v Londýne a teraz dorazili na Slovensko. V rozhovore prezradila, že audio-vizuálny zážitok na piatich koncertoch od Bratislavy až po Prešov si nenechá ujsť ani jej partner!

slovakia

left justify in out

Speváčka, skladateľka, textárka, klaviristka a gitaristka Katarína Knechtová predstaví fanúšikom na turné svoje SVETY. Jedna z našich najlepších speváčok predstaví  autorské skladby v špeciálnych aranžmánoch a hudobnom prevedení tak, ako ste ich doteraz ešte nikdy nezažili!

Mám na turné pripravený úplne nový pódiový dizajn, ktorý mi práve priviezli až z Londýna. Bol vytvorený špeciálne na moje koncerty a má evokovať iné svety. Takže keď fanúšikovia prídu na môj koncert, tak sa zrazu ocitnú v inom svete. A na ten svoj na chvíľu zabudnú,“ pozýva na turné Katarína Knechtová.

Obrazok
Zdroj: Katarína Knechtová

Turné nadväzuje na ostatný album Kataríny Knechtovej s rovnakým názvom SVETY. Na jeho vizuálnej stránke si dala speváčka veľmi záležať.

Všetky súčasti pódia len nedávno priviezli a my sme ich práve po prvýkrát postavili. Pódiový dizajn vymyslel Juraj Kuchárek. ktorý vedel vopred odhadnúť, ako pôsobivo budú tieto tvary vyzerať na pódiu. Materiál, z ktorého sú tieto objekty vytvorené je recyklovateľný, mysleli sme aj na ochranu prírody. Keďže každé pódium je iné, je to vymyslené tak, aby to na každom vyzeralo dobre a dalo sa to pekne rozmiestniť,“ predstavuje novinky turné Katka.  

Obrazok
Zdroj: Katarína Knechtová

Fanúšikovia sa môžu tešiť na špeciálne úpravy skladieb, vrátane hitov FEA, V modlitbách či Takí sme.

Na pódiu zažijú symbiózu pódiovej krajiny a hudby. Skladby sme špeciálne prearanžovali tak, aby vytvorila jedinečnú atmosféru a emóciu. Na pódiu budú dvaja klaviristi, ktorí zahrajú moje skladby štvorručne na klavíri. Mám skvelý tím, o ktorý sa môžem oprieť. Ľudia, ktorí so mnou rešpektujúco a láskavo komunikujú a ktorým maximálne dôverujem. Na turné sa už intenzívne pripravujem, jednak po fyzickej a aj po speváckej stránke. Je tam veľa piesní, ktoré som naozaj dlho nespievala a budem sa musieť tomu ešte veľa venovať,“ s úsmevom prezradila Katka.

O cinematografickú podobu piesní sa postaral hudobný skladateľ a producent Adam Ilyas Kuruc, ktorý má na konte spolupráce s Filharmóniou Los Angeles, Hollywood Symphony Orchestra, či BBC Concert Orchestra. Na sound designe sa spolupodieľal aj Randy Gnepa, podklady sa nahrávali v Katkinom domovskom štúdiu Basem3nt v Prešove. Turné má pod režisérskou taktovkou Richard Raiman.

S Katkou sme sa stretli na mnohých akciách za posledných desať rokov, ale v takomto rozmere je to naša prvá spolupráca. Robí sa nám spolu fantasticky, Katka je disciplinovaná, prináša nové podnety a stotožňuje sa s tými nápadmi, ktoré jej prinášame my. Spoločne vytvárame vizuál celého turné, samozrejme v spolupráci so svetelným dizajnérom a človekom, ktorý má na starosti projekcie, “ chváli spoluprácu s Katkou režisér Richard Raiman.

Nenechajte si ujsť exkluzívne SVETY Tour 2024, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.
Katarína Knechtová  SVETY Tour 2024

22.11. Trenčín /ODA/
23.11. Bratislava /Stars Auditorium/
26.11. Prešov /Divadlo J.Záborského/
27.11. Žilina /Dom odborov/
28.11. Martin /Kino Strojár/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Katarína Knechtová
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies