Elon Musk varuje pred "poslednými voľbami" a vyjadruje plnú podporu Trumpovi: Demokracia je v ohrození

NETKY.SK • 9 Október 2024, 09:36 • 2 min
Elon Musk varuje pred "poslednými voľbami" a vyjadruje plnú podporu Trumpovi: Demokracia je v ohrození

Elon Musk, miliardár a generálny riaditeľ SpaceX a Tesly, počas vystúpenia s Donaldom Trumpom označil nadchádzajúce prezidentské voľby za hrozivé a vyjadril presvedčenie, že Trump je jediný kandidát, ktorý môže "zachovať demokraciu v Amerike." Musk, ktorý sa po prvýkrát zúčastnil na Trumpovom zhromaždení, naznačil, že ak Trump nevyhrá, budú to "posledné voľby," a obvinil Demokratov z údajného sprisahania so zahraničnými prisťahovalcami.

slovakia

left justify in out

Miliardár a technologický manažér Elon Musk počas vystúpenia s Donaldom Trumpom označil nadchádzajúce prezidentské voľby za hrozivé a republikánskeho kandidáta na prezidenta za jediného kandidáta, ktorý "zachová demokraciu v Amerike".

Generálny riaditeľ spoločností SpaceX a Tesla, ktorý si kúpil aj X, Musk sa v sobotu pripojil k Trumpovi v Butleri v Pensylvánii na mieste, kde bývalý prezident v júli prežil pokus o atentát. Musk povedal, že "toto budú posledné voľby", ak Trump nevyhrá. Musk, ktorý mal na hlave čiapku s heslom Trumpovej kampane "Make America Great Again" (Urobme Ameriku opäť veľkou), zrejme uznal predvídavosť svojich výrokov.

"Ako vidíte, nie som len MAGA - som Dark MAGA," povedal Musk.

Musk sa po prvýkrát zúčastnil na jednom z Trumpových zhromaždení a bol dôkazom ich rastúceho spojenectva v záverečnej fáze prezidentských volieb. Musk vytvoril super politický akčný výbor na podporu republikánskeho kandidáta a vynakladá veľké finančné prostriedky na volebnú kampaň. Trump uviedol, že v prípade opätovného získania Bieleho domu by Muska poveril vedením komisie pre efektívnosť vlády.

Bývalý prezident Donald Trump objíma Elona Muska na predvolebnom mítingu na Butler Farm Show 5. októbra 2024 v Butleri v Pensylvánii.
Bývalý prezident Donald Trump objíma Elona Muska na predvolebnom mítingu na Butler Farm Show 5. októbra 2024 v Butleri v Pensylvánii.
Zdroj: AP / Evan Vucci

Elon Musk zvyšuje svoju verejnú podporu Donalda Trumpa a v rozhovore, ktorý bol v pondelok streamovaný, povedal Tuckerovi Carlsonovi, že je "za" republikánskeho prezidentského kandidáta.

Po tom, čo sa najbohatší muž sveta objavil po boku Trumpa na víkendovom zhromaždení, využil dvojhodinový rozhovor s Carlsonom na presadzovanie pravicových téz vrátane toho, čo povedal o hrozbe pre demokraciu, ak v novembrových voľbách zvíťazí demokratka Kamala Harrisová.

"Môj názor je, že ak Trump nevyhrá tieto voľby, budú to posledné voľby, ktoré budeme mať," povedal šéf Tesly a SpaceX bývalému moderátorovi Fox News Carlsonovi.

Musk, ktorý sa v posledných rokoch čoraz častejšie dostáva do kontroverzie, povedal, že podľa jeho názoru sú "ilegáli" - migranti - zámerne prepravovaní do niekoľkých kľúčových štátov, kde by sa v prípade, že by im bolo udelené občianstvo, stali voličmi demokratov. "Tieto rozdiely v jednotlivých štátoch sú niekedy desať až dvadsaťtisíc hlasov. Čo sa teda stane, ak do každého štátu umiestnite stovky tisíc ľudí?" pýta sa Musk.

"Takže moja predpoveď je, že ak budú ďalšie štyri roky vlády demokratov, zlegalizujú toľko nelegálnych migrantov, že... v ďalších voľbách už nebudú žiadne štáty, v ktorých sa bude hojdať, a bude to krajina jednej strany," dodáva.

Musk, pôvodom z Juhoafrickej republiky, opakuje tvrdenia pravicovej politiky o údajnom sprisahaní medzi Demokratmi a prisťahovalcami. Musk, ktorý čoraz viac podporuje Donalda Trumpa na jeho kampani, plánuje v najbližších týždňoch navštíviť niekoľko dôležitých amerických štátov. Nedávno predstavil program, v rámci ktorého sľubuje zaplatiť 47 dolárov za registráciu voličov v štátoch ako Pensylvánia, Georgia a Michigan. Tento program kopíruje úspešné referralové schémy, ktoré Musk používal pri predaji svojich vozidiel Tesla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, AP, Foto: Reuters / David Swanson
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies