Dobrovoľnícka brigáda na Skalke: Pomôžte pripraviť bežecké trate na zimu

NETKY.SK • 9 Október 2024, 09:51 • 2 min
Dobrovoľnícka brigáda na Skalke: Pomôžte pripraviť bežecké trate na zimu

SKALKA - Na Skalke pri Kremnici sa v sobotu 12. októbra uskutoční brigáda zameraná na úpravu bežeckých tratí pred zimnou sezónou. Občianske združenie TJ Biela stopa hľadá dobrovoľníkov, ktorí pomôžu vyčistiť trate od konárov, kameňov a náletových drevín. Ak máte radi bežkovanie a chcete prispieť k príprave tratí, pridajte sa k tejto iniciatíve a užite si deň na čerstvom vzduchu v príjemnej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Na Skalke pri Kremnici sa v sobotu 12. októbra uskutoční dobrovoľnícka brigáda, ktorá bude zameraná na úpravu bežeckých tratí pred nadchádzajúcou sezónou. Akciu organizuje občianske združenie TJ Biela stopa, ktoré vyzýva všetkých nadšencov bežeckého lyžovania a dobrovoľníkov, aby prišli pomôcť pripraviť trate na zimné športové aktivity.

Organizátori na sociálnej sieti informovali, že počas brigády sa budú čistiť trate od konárov, kameňov a náletových drevín. Plánujú tiež orezať kríky a stromy v blízkosti tratí, aby zabezpečili ich bezpečné a bezproblémové používanie počas zimnej sezóny.

"Vítame aj vlastné náradie, ako napríklad píly či krovinorezy. Samozrejme, každá pomoc je vítaná," uvádzajú organizátori, ktorí zároveň odporúčajú priniesť si pohodlné oblečenie, pracovné rukavice a dobrú náladu. O občerstvenie, pitný režim a potrebné pohonné látky bude postarané.

Skalka pri Kremnici, ležiaca vo výške 1 220 metrov nad morom, je známa ako "raj bežeckého lyžovania". Nachádzajú sa tam desiatky kilometrov bežeckých tratí rôznej náročnosti, ktoré pravidelne upravujú, aby ponúkali ideálne podmienky pre bežkárov.

Tento dobrovoľnícky projekt tak predstavuje dôležitú prípravu na zimnú sezónu a prispeje k tomu, aby športovci mali k dispozícii kvalitné a bezpečné trasy na svoj tréning a rekreáciu.

Organizátori veria, že sa im podarí prilákať dostatok dobrovoľníkov, aby spoločne pripravili trate na nadchádzajúce zimné obdobie, a zároveň tým podporili komunitného ducha a záujem o rozvoj bežeckého lyžovania v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Biela Stopa, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies